Ki látta Bajor Gizit? - interaktív kiállítás

A színház, a múzeum és a legmodernebb technika találkozik egymással csütörtöktől a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban a Ki látta Bajor Gizit? című kiállításon.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakos diákjainak kiállítása interaktív elemekkel próbál a Bajor Gizi Színészmúzeum állandó kiállításával játékos párbeszédet kezdeményezni - közölte a múzeum .
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az ELTE hallgatóinak közreműködésével létrejött tárlat látogatói a legmodernebb technikai eszközök segítségével, játékos formában ismerkedhetnek meg az anyaggal. Zenélő kottákból Nemes Nagy Ágnes és Novák János Bors néni-dalai csendülnek majd fel, a kinect technikával - amely nem más, mint egy nagyon érzékeny mozgásérzékelő - élővé varázsolt képeket vetítenek a kiállítótér falára.
ki_latta_bajor_gizit_2A kiállítás a hangulatos budai villa eddig rejtett alagsorába is bepillantást enged és az állandó kiállítás is új titkok felfedezésére invitálja a látogatókat. A kiállítás a múlt legendás színházi művészei, valamint a régi korok előadásai iránt szeretné felkelteni a fiatalok érdeklődését.
Mai előadásokat tekinthetnek meg a nézők olyan perspektívából, amelyet soha nem láthattak. A Bajor-villát akár egy kutya kalauzolásával is végig lehet járni, egy híres darab régi és mai rendezésének mondataiból összeállhat egy új előadás és ha jól fülelünk hallhatunk pletykákat a "szomszéd öltözőből", és talán az is kiderül, ki látta Bajor Gizit? - olvasható az ajánlóban.

A tárlat február 26-ig várja a látogatókat.

süti beállítások módosítása