A Hangvillába költözik vissza a Pannon Várszínház

Előadássorozattal búcsúzik eddigi játszóhelyétől, az átépítés előtt álló volt Séd Filmszínháztól a veszprémi székhelyű Pannon Várszínház: a társulat április 13. és 29. között az elmúlt évadok legsikeresebb nyolc előadásából összeállított repertoárral teszi különlegessé az ideiglenes elválást.

Mint azt Vándorfi László, a teátrum igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta, egy évtized után vesznek búcsút a moziépülettől, amelyben a nagyjából egy évig zajló átalakítással konferencia- és hangversenytermet hoznak létre, illetve más kulturális rendezvényekre is alkalmas helyiségeket alakítanak. 
A megújuló ház a Hangvilla nevet kapja majd, és a Pannon Várszínház állandó bérlője lesz. A már megkötött szerződésük szerint a társulat a hagyományos kőszínházi szezon 10 hónapjából 103 játéknapra kapja meg a nagyszínház termét. Az év összes napjára biztosított lesz a kamara-előadások megtartására is alkalmas, önálló színpaddal rendelkező próbaterem a hozzá kapcsolódó öltözőkkel - hangsúlyozta Vándorfi László, hozzátéve, hogy a nézőtér a felújítást követően a jelenlegi 469 helyett legalább 500 férőhelyes lesz, a tervek szerint zenekari árkot és karzatot is kialakítanak benne.
Elárulta, hogy a 2013/14-es évadban ünnepi bemutatókkal készülnek majd a Hangvilla megnyitására, amely korszerű fény-, hang-, és színpadtechnikát kap, és összművészeti produkciók megtartására is alkalmas lesz.

sedfotó: Zolipress (panoramio.com)

Vándorfi László kiemelte, hogy az épületet búcsúztató sorozatban április 13-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabbal várják a közönséget - ez volt a teátrum első bemutatója az egykori Séd Moziban. Ugyanezen a napon kiállítás nyílik a mozi jelenét, múltját és jövőjét megelevenítő alkotásokból. Április 15-én, vasárnap A miniszter félrelép című vígjátékot mutatják be.
A következő hétvégén csütörtöktől vasárnapig a Virágot Algernonnak, a Fekete Péter, a Made in Hungária, és a Muzsika hangja című előadások követik egymást. A Séd-búcsúztató fesztivál két musicallel zárul: április 28-án az Omega: Égi vándor, 29-én pedig A padlás című zenés darabot láthatják az érdeklődők.
A Pannon Várszínház társulata április végén költözik ki a felújítás idejére az épületből, egy évadra a Dimitrov néven ismert Veszprémi Városi Művelődési Központban kaptak helyet.

süti beállítások módosítása