Készül Udvaros Dorottya első önálló estje

Első önálló estjének bemutatójára készül Udvaros Dorottya. Régi és új dalok kortárs írók, költők szövegeivel, verseivel tagolva - ez lesz a Mégis szép.

Zeneszerzőket és szövegírókat új dalok megírására, kortárs magyar írókat pedig a kissé provokatív "Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?" kérdés szabad formában való megválaszolására kért fel Udvaros Dorottya és első önálló estjének rendezője, Vörös Róbert.
A kifejezetten erre az alkalomra íródott szerzemények, és a néha verses, néha prózai, néha játékos, néha személyes válaszok mellé pár többször előadott dalt szerkesztve állt össze végül a Mégis szép című est műsora, melyben Udvaros Dorottya személye fogja össze a Zsüti-slágert és a Weill-songot Cseh Tamás, Leonard Cohen, Cole Porter és Kamondy Ági dalaival, Térey János, Lőrinczy Attila, Bartis Attila, Nádas Péter és Závada Pál szövegeivel. Zongorán kísér Silló István, aki egyben Károly Katival az est zenei vezetője is, a ruhákat Szakács Györgyi tervezte.
dorottyfekete_kicsi_vagott

Udvaros Dorottya így nyilatkozott az estjéről a Fidelio.hu-nak: "Egyben biztos voltam: nem akarok régi szép sikeres szerepeimből egyveleget összerakni, mert az engem nem érdekel, és azt szeretném, ha valami egész más legyen. Az, hogy megnyílik a Rózsavölgyi Szalon, számomra egy nagyon örömteli dolog, mert úgy érzem, hogy a kultúrának az a kicsit nehezebben megközelíthető szelete, az a nem kimondottan könnyű műfaj, nehezebben jut el az emberekhez, mert túl fáradtak, túl hajszoltak, és túlságosan azt gondolják, hogy ha este elmennek valahova, az kizárólag könnyed szórakozás lehet. Én viszont mélységesen hiszem, hogy a komolyabb, nemesebb anyagok befogadása, átélése nézőként időnként jobban kikapcsol. A szalon megnyitása, az, hogy bennem valami most összeállt egy kép arról, milyen önálló estet is szeretnék, az, hogy felkértünk szerzőket, írókat, költőket, dalszerzőket, és egyszer csak elkezdtek érkezni a válaszok, a kész művek, amik kifejezetten erre az alkalomra születtek, összességében olyan erőt adnak nekem, hogy elszállt minden kételyem, mert olyan társaságba kerültem, hogy az őrület..."

A produkció előbemutatójára 2012. május 2-án és 3-án este fél 8-kor kerül sor a nemrég nyílt Rózsavölgyi Szalonban (V. Szervita tér 5.), ahol az őszi hivatalos bemutatót követően több előadásban is látható lesz majd, júliusban pedig a Szentendrei Nyár programján találkozhat vele a közönség.

süti beállítások módosítása