Bérletsorozatot hirdet a József Attila Színház - a Szerencsejáték Zrt. támogatásával

Befogadó színházként határon túli magyar nyelvű színházi előadásoknak adott otthont a budapesti József Attila Színház a 2011/2012-es évadban. A tíz produkcióból álló sorozat létrejöttéhez a Szerencsejáték Zrt. hatmillió forintos támogatással járult hozzá.

"Lope de Vega szerint „a színházhoz nem kell más, mint három deszka, két színész és egy közös szenvedély”. Nos, ha nem is ilyen egyszerû ma színházat „csinálni”, az biztos, hogy a szenvedély továbbra sem hiányozhat hozzá. Örülök, hogy közös szenvedélyt találtunk!" - Nemcsák Károly

A bérletekről

A József Attila Színház a 2012/2013-as évadban több, mint tíz különböző bérletsorozattal várja a közönséget. Így a bérletes előadásokkal mind a felnőtteknek, mind a gyermekeknek és az ifjúsági korosztálynak  választási lehetőséget kínálnak. A megszokott felnőtt, ifjúsági és gyermek bérletek mellett a következő évadban Zenés ifjúsági bérleteket is hirdetnek, valamint a határon túli színházak előadásai is elérhetőek lesznek mind felnőtt, mind gyermek bérlet keretében.

jasz

A következő évadban a nézők találkozhatnak többek között a Feketeszárú cseresznyével Kerényi Imre rendezésében, az Egy szerelem három éjszakájával, illetve a Komámasszony hol a stukker-rel Huszti Péter rendezésében, A nagymamával Nagy Viktor rendezésében, Galambos Erzsi főszereplésével, Arthur Miller Édes fiaim című darabjával, szintén Kerényi Imre rendezésében, a Rómeó és Júliával, beavató színházi formában.

A 2012-2013-as évadra szóló bérleteket május 2-a és 20-a között változatlan feltételek mellett újíthatják meg. A május 2 és 31 között megvásárolt bérletekre 5% kedvezményt adnak.

Nemcsák Károly a Magyar Nemzetnek mesélt terveiről

"A Szerencsejáték Zrt. közvetve és közvetlen módon is szerepet vállal a támogatásra érdemes kulturális projektek felkarolásában. A Nemzeti Kulturális Alap 2010 óta az Ötöslottó játékadójának 90%-át kulturális projektek finanszírozására fordítja. Ez az összeg a múlt évben több mint 10 milliárd forintot tett ki. Társaságunk közvetlenül is támogat kulturális programokat, tavaly erre a célra több mint 400 millió forintot fordítottunk" - mondta Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek.

"A határainkon túl számos, kivételes tehetségű művészekből álló magyar nyelvű társulat működik, nem egy közülük embert próbáló körülmények között küzd a talpon maradásért. A budapesti fellépések egyrészt becsatornázzák a hazai színházi vérkeringésbe ezeket a társulatokat az új, izgalmas színeket felvonultató előadásaikkal, amelyek már magukon viselik az őket befogadó nemzetek kultúrájának jegyeit is. Másrészt inspiratív módon hat a tágabb anyanyelvi közeg a művészekre, akik így motiváltabban tudnak színpadra lépni" - nyilatkozta Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója.

"Az idei évadban Magyarországra hozott produkciók több mint felét, hat előadást ebben a színházi évadban mutatták be odahaza a társulatok, így a budapesti közönség valódi kuriózumokkal találkozhatott. A színházifesztiválok rövid, általában egyhétnyi időbe sűrítik a színházi élményt. Mi ezzel ellentétben a folyamatos magyarországi jelenlétet szeretnénk biztosítani a határokon túl működő színházaknak. A József Attila Színház vezetése arra törekszik, hogy állandóságot teremtsen színházunkban. Ezekkel a befogadott produkciókkal színesebbé szeretnénk tenni a kínálatunkat. Új közönséget szeretnénk megszólítani, kíváncsivá akarjuk tenni a teátrumot eddig nem látogatókat a munkánk, a szakmánk, a színházunk iránt" - vallotta a József Attila Színház igazgatója.

süti beállítások módosítása