Évadhimnusz és csomagolás Miskolcon

Június 7-én 15 órakor megkezdődött A Nagy Csomag eseménysorozat a Miskolci Nemzeti Színházban és környékén. A helyi középiskolák diákjai és a színház műszaki személyzete kitelepült a Déryné utcába és a főbejárat elé, hogy a következő évad bemutatóit hirdető festményekkel apránként beborítsák az épületet.

A diákok munkái számos érdeklődőt vonzottak a színház köré, egyre több és több járókelő állt meg, hogy a Fandl Ferenc ceremóniamester által vezetett csomagolást nyomon kövesse. Az első festményrészlet, amely felkerült a falra, Marius von Mayenburg A hideg gyermek című darabját hirdeti, az Avasi Gimnázium tanulóinak tervei szerint. Ezután szinte párhuzamosan készült el a Dandin György, Az ördög és az Én és a kisöcsém első harmada. 

Az érdeklődők közben megtekinthették a Zrínyi Ilona Gimnázium Járdaszínházát az árkádok alatt, és a Városháza előtti térről elindultak a Zeke Edit által papír-ruhakölteményekbe öltöztetett táncosok, akik nemsokára megérkeznek a Jegyiroda elé. 18 órakor kezdődött a Nagy-Közönség-Tájékoztató a Déryné parkban, majd 20 órától újra nyílt a Papírszalon a Széchenyi utca 32. alatti régi papírboltban.

21. 30-tól volt Nabucco-nyitány, Szabadságkórus és fényfestés, és felhangzott a jövő év bemutatóit hirdető Évadhimnusz is.

Ari-Nagy Barbara beszámolója

süti beállítások módosítása