Csillagok éve és díja az Operettszínházban

Hétfő este a Kogart-házban a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor ismertette a következő évad tervét, majd átadták a hagyományteremtő Csillag-díjakat. Az év operett színésze Peller Károly, az év musical sztárja pedig Feke Pál lett a közönség szavazatai alapján. Szerkesztőségünk a gálán járt.

Kerényi Miklós Máté és Peller Anna kalauzolta végig a díjátadó ceremónián a vendégeket és a meghívott művészeket, az est nyitányaként pedig a nemrég Miskolcon bemutatott Bohém Castingból hallhattunk részleteket Brasch Bence, Kelemen Dániel, Kocsis Dénes és Boncsér Gergely előadásában. Ezután a direktor úr ismertette a Budapesti Operettszínház jövőjére vonatkozó terveket. „Nem véletlenül kapta a 2012-13-as évad a Csillagok éve nevet" – árulta el KERO®

11Nyitány

„Mindig nehéz feladat szlogent választani, de ezúttal hamar megtaláltuk a megfelelőt. Egyrészt a jövő évadban bemutatásra kerülő produkciók igazi csillagok, másrészt a szerzők, a művészeink szintén rászolgáltak a csillag minősítésre. Viccesen tehát azt mondhatnám, hogy átalakítjuk a színházat csillagvizsgálóvá.” – folytatta a teátrum főigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy októbertől már is egy jól ismert operettel várják a tisztelt nagyérdeműt. „A világon a legismertebb operett a Marica grófnő, melyet mi két szereposztásban mutatunk be. Rengeteg tehetséges színészünk közül Kálmán Imre operettjében többek között Kalocsai Zsuzsával, Bordás Barbarával, Fischl Mónikával, Peller Károllyal, Szabó Dáviddal, Kerényi Miklós Mátéval, Szendy Szilvivel is találkozhatnak a nézők. Bármelyik szerepkört vizsgáljuk, a primadonnáét, a bonvivánét, a táncoskomikusét, a szubrettét, mindegyikben két-három, sőt négy fiatal tehetségre oszthatunk egy-egy feladatot. Második bemutatónk a Bohém Casting lesz a Thália Színházban, a Bohém élet modernizált és izgalmas átirata, mellyel nem titkolt szándékunk a fiatalság megnyerése.” – árulta el Kerényi Miklós Gábor felhívva a figyelmet a decemberi premierre is, melyet sokan őrjöngve várnak már.

10Nézők és jelöltek

„Elizabeth visszatér. Szabó P. Szilveszter már annyiszor bújt már a Halál szerepébe, hogy jogosan kérdezte meg nemrég; Most nekifussak újra? Én azt feleltem igen, ez csak természetes. Szilveszter mellett Dolhai Attila ölti magára a Halál jelmezét, Kerényi Miklós Máté Luccheni-ként mutatkozik be, a címszerepben pedig Janza Kata és Vágó Bernadett nyűgöz le majd mindenkit. Majd januárban Ábrahám Pál Viktóra című klasszikus revüoperettje érkezik Béres Attila rendezésében. Legkiválóbb művészeink lépnek fel a zenés produkcióban, de vendégek is szerepet kapnak az újra felfedezett darabban, így például Huszti Péter és Frankó Tünde lép majd színpadra a Nagymező utcában. Márciusban ősbemutatóra kerül sor, Tamási Áron Ördögölő Józsiás című, 1952-ben írott darabjából Tolcsvay László és Bori Tamás ír zenés fantasyt. A tündérországban játszódó történet főszereplői között lesz Vágó Zsuzsi, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó Dávid, Felföldi Anikó."

01Vágó Bernadett és Dolhai Attila

"Az évadot egy világszenzáció, a Ghost zárja. Gyönyörű zenével és rengeteg trükkel valósul meg az előadás, melyre úgy kaptunk engedélyt, hogy minden egyes izgalmas momentumát nekünk kell újra értelmezni, azaz nem vehetjük át egy az egyben. A repertoárunkból emellett rengeteg darabra válthatnak belépőt és jövőre megrendezzük a Nemzetközi Operett-Musical Karmesterversenyt is. Turnéink is folytatódnak, az operett és a musical tagozat is sokat fog utazni.” – avatott be minket KERO® és még azt is hozzáfűzte, hogy számára az egyik legnagyobb megtiszteltetés számára most az, hogy a Budapesti Operettszínház nemzeti kategóriába került.

Ezután egy újabb zenés betét következett, Szendy Szilvi és Peller Károly előadásában a Viktória egyik sikerszáma, az „Ahol az ember felmászik a fára…” című nóta fokozta a hangulatot.

12Csillag-díj győztesek

Csillag-díj

Kerényi Miklós Gábor és a Blikk főszerkesztője, Tóth Béla Endre végül átadta a Csillag-díjakat, mellyel az elmúlt évad teljesítményeit jutalmazták hat kategóriában a napilap olvasóinak szavazatai alapján.

Az évad operett színésznője:

Kalocsai Zsuzsa

Fischl Mónika

Bordás Barbara - NYERT

Szendy Szilvi

Lukács Anita

 

Az évad operett színésze:

Peller Károly - NYERT

Vadász Dániel

Vadász zsolt

Faragó András

Boncsér Gergely

 

Az évad musical színésznője:

Vágó Bernadett

Vágó Zsuzsi - NYERT

Kékkovács Mara

Peller Anna

Náray Erika

 

Az évad musical színésze

Homonnay Zsolt

Feke Pál - NYERT

Kerényi Miklós Máté

Szabó P. Szilveszter

Mészáros Árpád Zsolt

 

Év felfedezettje

Dancs Annamari - NYERT

Kocsis Dénes

Brasch Bence

Kádár Szabolcs

Vörös Edit

 

Évaddíj

Janza Kata

Oszvald Marika

Szulák Andrea

Földes Tamás

Dolhai Attila - NYERT

 

Vágó Bernadett és Dolhai Attila zárta az estet, a színészek a Ghost-ból énekelték el az „Így van jól” című musical slágert.

 

További fotók a Csillag-díj gáláról:

05Feke Pál és Dolhai Attila
06
Somogyi Szilárd, Béres Attila és Siménfalvy Ágota

07
Vágó Bernadett és Bordás Barbara

08

Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt és Vágó Bernadett

09
Bordás Barbara, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Vágó Bernadett és Dancs Annamari

 

Fotók: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása