Jeanne d'Arc Füreden járt - Lezárult a Füredi Művészeti Fesztivál

Különleges helyszínen, a Papsoka templomromnál mutatták be a Veszprémi Petőfi Színház vendégelőadásában Jean Anouilh: Jeanne d'Arc (A pacsirta) című darabot. A főhős látomásaiban megjelenő Szent Mihály tiszteletére emelt templomban tartott előadás a Művészeti Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye volt.

Tele volt a romtemplom, hatalmas közönség nézte végig a Kéri Kitty rendezte előadást, amely az idei megújított Művészeti Fesztivál egyik emblematikus produkciójává vált.

A 10. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál Horgas Eszter fuvolaművész Szeretni bolondulásig koncertjével zárult tegnap este az Anna Grand Hotel mediterrán udvarában. Az elmúlt tíz nap sokszínű rendezvényeként a Vaszary Villában tartott teltházas koncertet Horváth Kornél, a világ egyik legjobb ütőhangszerese Lantos Zoltán hegedűművésszel és Orosz Zoltán harmonikaművésszel.Ugyanitt, szintén nagy sikerrel emlékeztek Örkény Istvánra századik születésnapja alkalmából. Udvaros Dorottya, Dés László, Cserhalmi György, ParnoGraszt, Rúzsa Magdi, Mókus és a Fabula Rasa koncertjét, a Mr és Mrscímű előadást tekinthették meg az érdeklődők. A jubiláló rendezvénysorozat valóban kiemelkedő produkciókkal ünnepelte tizedik évfordulóját.

Fényképek a Jeanne d'Arc-ból:

kisfaludy1

1.

kisfludy2

2.

pacsirta1

3.

pacsirta4

4.

pacsirta3

5.

Kisfaludy Sándor szobránál tartott megemlékezésről és az előadásról a Füred tévé felvétele itt.

Fényképek az előadásról a Kisfaludy Színház Facebook oldalán.

Füreden még nem értek véget a nyári kulturális programok, szintén a Kisfaludy Színház szervezésében előttünk áll még a Füred Jam kétnapos könnyűzenei jamboree július 20-án és 21-én. A fellépők között lesz többek között: Paso, Frenk, Quimby és a Ladánybene 27.

balatonfured.hu

süti beállítások módosítása