Marilyn Monroe csodálatos halála - Vámos darab a Karinthy Színházban

Október 12-én mutatja be a Karinthy Színház Vámos Miklós: Marilyn Monroe csodálatos halála című darabját.

Ajánló:

"A nagy színésznő halálának ötvenedik évfordulóján Joe DiMaggio örökösei hatszáz rózsát helyeztek el a sírján. Joe DiMaggio, a színésznő második férje, 1962 augusztus elsején fölmondta százezer dolláros állását, úgy hírlett, arra készült, hogy újra megkéri a kezét, és megóvja a nagy színésznőt az őt kihasználó férfiaktól és más veszedelmektől. A Szőke Amerikai Szépséget négy nappal később holtan találták. A halottkém nem volt száz százalékig bizonyos abban, hogy a tetem az övé, ezt azonban nem hozták nyilvánosságra."

IMG_5746

Vajon kinek a holttestét találtak meg a Helena utcában, Brentwoodban, Kaliforniában, 1962. augusztus 4-e éjszakáján? Lehet, hogy nem Marilyn Monroe halt meg ötven évvel ezelőtt? Ki az, aki még ma is a Napfényes Alkony Otthon lakója?"

Vámos Miklós, Marilyn Monroe halálának ötvenedik évfordulójára tragikomédiát írt, melynek ősbemutatója a Karinthy Színházban lesz péntek este.
Vámosban felmerült a gondolat, mi van, ha annak idején nem is a híres színésznőt találták halva lakásában, mi van, ha az egész megrendezett volt, és csak az őt kihasználó férfiak elől való menekülést leplezte a halálesettel? A szórakoztató darab egyfajta választ ad arra, hogy, ez a feltevés akár valóság is lehet, és könnyen előfordulhat, hogy a csodálatos Marilyn helyett valaki mást temettek el 1962 késő nyarán, és ő azóta is köztünk él titokban.

Hogy így volt-e annak idején, vagy nem, vagy egyáltalán kiderül-e, azt csak azok tudják meg, akik megnézik az előadást.

marilyn

Hullan Zsuzsa a darabról:

Valójában a darab a "mi lett volna, ha?" kérdéskört boncolgatja - kezdi Hullan Zsuzsa, a darab főszereplője. Egy olyan nőről szól, aki egy intézetben él, nem tudjuk, hogy ő Marilyn vagy sem. Ha élete bizonyos pontjain másképp dönt, vajon hogy alakul a sorsa? Mégsem halt meg, és ez a nő maga Marilyn? Ez az, amire a nézők csak a darab végén kapnak választ, ha kapnak - mondta ta színésznő, aki számára komoly kihívást jelent az előadás.
- Az első perctől az utolsóig színpadon vagyok, és ezalatt az idő alatt hatalmas érzelmi hullámvasúton utazik az általam megformált nő. Komoly feladat megjeleníteni azt, amit számomra Marilyn Monroe jelent. Úgy gondolom, ő jóval több volt, mint egy buta, szőke szexszimbólum. Izgalmas személyiség, szeretetre éhes gyermeki lény, aki soha nem kellett senkinek, ezért aztán mindenkié lett.

marilyn_monroe_csodalatos_halala_plakat_l

Marilyn Monroe szerepét kifejezetten Hullan Zsuzsának írta Vámos Miklós, a rendező pedig Böhm György, aki legutóbb Csurka István Eredeti helyszín című tragikomédiáját rendezte a Karinthyban.
További szereplők: Hujber Ferenc/Karalyos Gábor, Balikó Tamás, Németh Gábor, Balázs Andrea, Nagy Dániel Viktor e.h.

 Forrás: Színház.hu, stop.hu, Karinthy Színház

Az első képen látható fotót Szlovák Judit készítette.

süti beállítások módosítása