Ónodi Eszter: teljes erőbedobással indul az évad

Ónodi Eszter mesélt a Vasárnap Reggelnek a múlt héten mozikba került Aglaja című filmről, melyben a címszereplő édesanyját alakítja, valamit a Jadviga párnája című előadásról, amelyben szintén főszerepet játszik. Lapszemle.

A Vasárnap Reggel cikkéből:
Csütörtökön került a mozikba Deák Krisztina Aglaja című filmje, amely egy cirkuszi családról szól, akik nyugatra menekülnek. Ónodi Eszter cirkuszi mutatványokat is vállalt a filmben.

"Mire a forgatásra került a sor, már egy három hónapos felkészítés állt mögöttem, így biztonságban éreztem magam. Korábban hosszan győzködtem Krisztát arról, hogy jó lenne, ha nem nekem kellene szerepelni a cirkuszi mutatványokban. Szerencsére volt annyira erőszakos, hogy mégis megcsináltam, a szerep így sokkal hitelesebb lett. Ráadásul a felkészülés során egyre közelebb kerültem a cirkuszhoz" - mesélte a színésznő. "A forgatás valóban sok gyötrelmet, küzdelmet hozott, és nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. Minden reggel gyomorgörccsel ébredtem, hogy túl fogom-e élni a napot. A legnehezebb mégsem ez volt, hanem a főtt kakasfej elfogyasztása. Minden cirkuszi attrakciót megcsinálnék még egyszer, de ezt soha többet" - árulta el.

A film bemutatója majdnem egybeesett a Jadviga párnája premierjével a Belvárosi Színházban. Ónodi Eszter az előadásról is szólt: "Tánc is lesz, zene is, de senki ne gondoljon musicalre. Az alkotók ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy egy ilyen bonyolultan rétegzett regényt nem lehet úgy színpadra adaptálni, hogy a leglátványosabb jeleneteket egymás mögé tesszük. A darabban mély rétegeket, bonyolult viszonyrendszereket, idősíkokat kellett egymásra fektetni. Tánccal sokkal szebben lehet erotikát, brutalitást, költőiséget kifejezni."


Ónodi Eszter szerint Jadvigának sok arca van, kiismerhetetlen személyiség. "Nem szeretnék egy vegytisztán kegyetlen, érzéketlen nőt megformálni. A darab lényege az, hogy a nő éppúgy megszenvedi ezt a viszonyt, mint a férfi. Folyamatosan változik, hogy kinek van igaza a történetben" - mesélte a színésznő.
Ónodi Eszter elmondta, a Jadviga után jön egy kis pihenő, majd a Katonában próbálja Goldoni A nyaralás című darabját Mohácsi János rendezésében. Ez után Dömötör András rendezésében egy kortárs német műben, a Mártír című darabban fog játszani. A Katona idén ünnepli 30 éves jubileumát, ezért ebben az évadban számos off-program is lesz, amelyekben a színésznő is sokszor szerepel. Teljes erőbedobással indul tehát az évad Ónodi Eszter számára.

A teljes interjú a Vasárnap Reggelben olvasható.

süti beállítások módosítása