Pindrochék nyitják újra a Játékszínt

Október 30-án, a Mr. és Mrs. című előadással nyit újra az immár magánszínházként működő Játékszín.

Újranyitnak

Az új Játékszín első előadása október 30-án – a játszóhely működésének 100. évfordulója alkalmából – a Verebes Linda és Pindroch Csaba által játszott Mr. és Mrs. című produkció lesz, amelyet a Budapesti Kamaraszínházban mutattak be 2011. szeptemberében.

Az ügyészségen a Játékszín ügye:

A Népszava információi szerint beérkezett a Fővárosi Főügyészségre a Játékszín eladásával kapcsolatos feljelentés, mely szerint a teátrum teljes vagyona többszörösen áron alul, 3,1 millió forintért kelt el. A lapot a főügyészség úgy tájékoztatta, hogy a feljelentés elbírálása még folyamatban van, vizsgálják, hogy valóban fennállhat-e bűncselekmény gyanúja és indítanak-e nyomozást az eladás miatt. 
A feljelentést a teátrumot működtető kft. volt munkatársai tették azért, mert a Játékszín teljes vagyonát mindössze 3,1 millió-ért vette meg Németh Kristóf színész, miközben a volt munkatársak szerint mindez legalább 50-100 milliót ért. Németh három társával, Bank Tamással, Szűcs Attilával és Metz Alexandrával vette át a színházat. A bűncselekmény gyanúját a színházat működtető kft. volt munkatársai-nak feljelentése szerint az is megalapozhatja, hogy a nemzeti vagyonkezelő nem írt ki pályázatot, holott közvagyonról van szó. Ám erre az MNV úgy reagált, hogy a 25 milliós forgalmi érték alatti vagyontárgyakra nem kötelező a versenyeztetés. "Ha valaki csődben lévő céget visszahoz a végelszámolásból, és ezzel kötelezettséget vesz át az államtól, akkor nem hiszem, hogy pályáztatni kellene" - nyilatkozta ennek kapcsán Németh Kristóf.

Fotók a készülődésről:

1

1.

3

2.

2

3.

7

4.

4

5.

5

6.

Forrás: Játékszín, Színház.hu

süti beállítások módosítása