Veszélybe került a Ring-premier Buenos Airesben

Elégedetlen a Buenos Aires-i operaházban, a Teatro Colónban levő munkakörülményekkel Katharina Wagner, a Bayreuthi Ünnepi Játékok társintendánsa; a november 27-re és 30-ra kitűzött "kompakt" Ring-bemutató rendezője felfüggesztette a munkát és akár ott is hagyhatja a projektet.

A 34 éves rendező ükapja, Richard Wagner 16 órás operatetralógiáját, A Nibelung gyűrűjét hétórás változatba sűrítette Cord Garben segítségével az argentin közönség számára. 
Katharina Wagner - miután a héten villámlátogatást tett Buenos Airesben - több német lapnak adott interjújában elmondta, hogy elégedetlen a munkával. Wagner felfüggesztette munkáját, és nem kizárt, hogy otthagyja a projektet. Hiányosak a díszletek, a jelmezek, a parókák nem készültek el a próbákra - fejtette ki.

n_katharina-wagnerKatharina Wagner

A Teatro Colón elismerte a Wagner által mondottakat. Katharina Wagner e-mailben azt közölte az igazgatóval, hogy visszatér aszínházba, ha megteremtik a munkafeltételeket, rendezik a szerződéseket, például a karmester Julien Salemkour esetét. A karnagynak ugyan érvényes szerződése volt az előadásokra - még a színház honlapján is ő szerepel dirigensként - mégis felkérték a helyére Roberto Paternostrót
Az argentin sajtó közben arról írt, hogy Wagner helyére "beugróként" Valentina Carrasco veheti át a rendezői munkát.
A színház költségvetési problémákkal küszködik, ezért a vezetők a tervezett kettő helyett négy Nibelung-előadást tartanának.

MTI/dpa

süti beállítások módosítása