Új vagyonkezelő veszi át a Bárkát

A Bárka Színház eddigi fenntartója, a józsefvárosi önkormányzat közgyűlése felhatalmazta Kocsis Máté polgármestert, hogy eljárjon a vagyonkezelői jogok átadásában a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek.

A módosított tervek szerint januártól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) fenntartásába kerül a teátrum, amelynek az egykori Ludovika vívóterme ad helyet, így a jelentős fejlesztések előtt álló egyetemi campus részét képezi. A tárgyalások még folynak a jogok átadásának mikéntjéről. Az eredetileg idén márciustól tervezett változást az késleltette, hogy a színház nem kizárólagosan önkormányzati tulajdonban volt, Csányi János színművész mindössze 0,3 százaléknyi üzletrészt birtokolt a Bárka Józsefvárosi Színházi- és Kulturális Nonprofit Kft.-ben.

barka

Mint Csányi a HVG-nek elmondta, a tulajdonrészt október elsejei hatállyal ellenszolgáltatás nélkül átadta az önkormányzatnak, miután az ígéretek szerint megmarad a Bárka önálló társulata és színházi profilja. Az NKE az önkormányzat 60 és az állam 105 milliója felett az idén 70 millió forinttal járult hozzá a működéshez, de a jövő évi költségvetést még nem sikerült véglegesíteni.

Forrás: HVG

süti beállítások módosítása