A rendőrség nyomoz az Operaházban

Ismeretlen tettes ellen eljárást indított a Magyar Állami Operaházban a Budapesti Rendőrfőkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt - írja a Népszava.

A Népszava cikke szerint az illetékes BRFK-főosztály dokumentumokat kért a dalszínháztól a 2010. december 31. és 2012. október 1. közötti időszakra. Olyan iratokról van szó, amelyek tartalmazzák a 2012 februárjában elrendelt közalkalmazotti elbocsátások dokumentumait, a szolgálati autók használati díját bizonyító számlákat és nyilvántartásokat. Ezenkívül a jelenlegi, 2012-2013-as évadban az összes, szerződéssel foglalkoztatott operaénekes megbízási díjait fölsoroló jegyzékeket, az elbocsátások időpontjától 2012. október elsejéig. Végül 2012. április és május hónapokra tételes kimutatást azokról az operaénekesekről, akiket megbízási szerződésekkel újrafoglalkoztatnak. 

operahazForrás: images.google.com

A cikk szerint a vizsgálat hátterében az a feszültség állhat, hogy az intézmény megbízott főigazgatója - korábban kormánybiztosa -, Ókovács Szilveszter elbocsátott művészeket a közalkalmazotti státusból, ugyanakkor egyes előadásokra, szerepekre alkalmi szerződéseket kötött, ami több szakember szerint sokkal többe került a színháznak, mint a korábbi, ugyancsak sok tekintetben szintén tarthatatlan állapot.  

Ugyanakkor már folyamatban van egy másik nyomozás is, amely hasonlóképpen hűtlen kezelés gyanújával az előző főigazgatónak, Vass Lajosnak és egyes munkatársainak a felelősségét igyekszik kideríteni.

Forrás: Népszava

süti beállítások módosítása