Négy magyar író és jazz a Pesti Színházban

Négy magyar író - Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál - olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, három jazz-muzsikus pedig zenével kíséri a felolvasásokat 2013. február 7-én a Pesti Színházban.

esterhazyEsterházy Péter

Nincs meghatározva a műfaj, a felolvasott szöveg lehet regényrészlet, novella vagy akár vers is.

parti-nagyParti Nagy Lajos

A felolvasások közben, kellő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az elhangzottakat.

spiro

Spiró György

Az est két részből áll, mindkét részben két-két író olvas, majd a második rész végén, mindnyájan, mintegy fináléként, egy megadott témát dolgoznak fel.

zavadapalZávada Pál

Dés László az estről:
„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, melyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér.  A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt. ”

Forrás: vigszinhaz.hu

süti beállítások módosítása