Ajándékokat osztanak a Szegedi Kortárs Balett táncosai

A Csajkovszkij Diótörőjének előadásain összegyűjtött játékokat juttatják el rászoruló és beteg gyermekeknek a Szegedi Kortárs Balett táncosai, az első ajándékokat kedden adták át a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikáján.

Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetője elmondta, a jótékonysági akció ötlete szinte magától adódott, hiszen a Diótörőben egy használt játékot kap Marika, a főszereplő. A balettelőadásra érkező gyerekek örömmel fogadták az együttes felhívását. Az óvodások, kisiskolások elhozták a színházba megunt, de jó állapotú játékaikat. A társulat tagjai a karácsonyig hátralévő hetekben ezeket viszik el a nehéz sorban élő vagy éppen beteg gyermekeknek.

gyermekklinika12_gs

A Kossuth-díjas művész szerint fontos, hogy az előadás és a jótékonysági akció amellett, hogy megszeretteti a gyerekekkel a táncművészetet, ráébreszti őket arra is, jó érzés adni, segíteni másokon.
Néhány táncos a következő héten ellátogat a pécsi gyermekonkológiai osztályra is. Kiss Róbert, a társulat táncművésze elmondta, hogy 1996-ban, tizenkét esztendős korában kezelték itt. Nyirokrákot diagnosztizáltak nála, fél éven át kapott kemoterápiát, és sikerült legyőznie a betegséget. Bár már korábban, hétéves korától járt egy néptánccsoportba, néhány esztendővel később eldöntötte, profi táncos lesz.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása