Kelemen Csaba válaszolt a kritikusoknak

Nyílt levélben válaszolt Kelemen Csaba a kritikusok levelére a Szegedi Szabadtéri ügyében.

Nyílt levélben válaszolt Kelemen Csaba színész, az Agria Nyári Játékok Nonprofit Kft. vezetője arra a dokumentumra, amellyel kulturális újságírók, szerkesztők, kritikusok fordultak a szegedi közgyűlés azon képviselőihez, akik Bátyai Edinának, a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetőjének leváltásáról dönthetnek.

A Revizor kritikai portál kezdeményezésére megszületett nyílt levelükben a kulturális és színházi szakújságírók kiemelték: nem tudnak arról, hogy akár Bátyai Edina, akár a Szegedi Szabadtéri Játékok ellen bármilyen szakmai kifogás fölmerült volna, amely indokolttá tehetné, hogy ne töltse ki az ügyvezető a mandátumát.

kelemen A vezető utódjául javasolt Kelemen Csaba színművészről, az egri Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatójáról szólva felvetették a kérdést, hogy a képviselők ismerik-e, hallottak-e valaha az Agria Nyári Játékokról, ahol "szórakoztató hakni-színházak" lépnek fel minden évben. Hangsúlyozzák: csak a szakmai előélet lehet az alapja a felelős kinevezésnek. A levél aláírói között van a Revizor online kritikai portál, a Színház című folyóirat, a 7óra7 színházi portál, a Community portál mellett több neves szakújságíró és kritikus
Szerdai válaszában Kelemen Csaba úgy fogalmaz: "miközben bennünket támadnak, információink szerint önök közül senki sem járt az elmúlt 18 évben az Agria Nyári Játékok produkcióin, ezért minden, amit róla írnak, teljességgel alaptalan, hiteltelen". Mint írta, a Bátyai Edina vezette szegedi szabadtéri 313 millió forint önkormányzati támogatást kapott, míg az egri játékok mindössze 8 milliót. Szegeden 4 bemutató volt, Egerben 17. Szegeden 12 előadás volt, Egerben 37. Szeged nem szervezett tájelőadást, az Agria Játékok 7 tájelőadást tartott. 
Hozzátette: egy független közvélemény-kutató cég elemzése szerint "a nézettség országos szinten is jelentős volt, s a tetszési index az 1-től 5-ig tartó skálán 4,2". Kelemen Csaba felhívta a levél aláíróinak figyelmét arra, hogy segíteni csak valós tények figyelembe vételével és mérlegelésével lehet. "Azok elferdítése, rossz színben való feltüntetése a jó döntést nem szolgálja" - tette hozzá. 
"A legnagyobb problémát pedig abban látom, amikor a kultúra, a művészet szereplőit szándékoznak egymás ellen hangolni. Tisztelettel kérem, ne hagyják, ne tegyék! Nekünk feladatunk, küldetésünk van. A világot jobbá kell tennünk közösen, megosztottság nélkül. Mindenkinek hozzá kell tennie azt, amit a jó Istentől kapott. Ez az értékét, reményét vesztett világ szomjazik a szépre, a jóra, kérem, hagyjanak bennünket nyugodtan dolgozni, tegye mindenki a maga helyén a maga dolgát, ne vegyék el az időnket azzal, hogy ilyen leveleket kelljen fogalmaznunk" - fogalmazott levelében Kelemen Csaba.

süti beállítások módosítása