Recirquel - folytatódik az újcirkusz-sorozat a MüPában

Április 5-én, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be a Művészetek Palotája Recirquel – Cirkusz az éjszakában címmel, a Müpa újcirkusz-sorozatának második darabját.

cirkusz

 

A produkcióról:

Cilinderben rettegő nyulakat és térdeplő elefántokat ugyan nem látni a Recirquel újcirkusz-sorozatának második, egész estés előadásán, azonban a darab innovatív módon alkalmazza a több mint fél évszázados múltra visszatekintő fővárosi artistaképzés legnemesebb hagyományait. Április 5-én és 6-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa ad otthont az első, teljes egészében hazai produkcióban készülő újcirkusz-előadásnak, amely a Művészetek Palotája és a Magyar Cirkusz és Varieté (MACIVA) partnerségében valósul meg.

 

cirkusz2
A fiatal magyar artisták karrierjüket rendszerint olyan neves külföldi társulatoknál kezdik, mint a kanadai Cirque du Soleil. A világszerte elismert hazai artistaképzésből kikerülő művészeket, eddig csak egy-egy külföldi társulat budapesti turnéállomásán láthatta a magyar közönség. Ezt ismerte fel Vági Bence koreográfus-rendező, amikor a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola frissdiplomás növendékeiből életre hívta a Recirquel csapatát, amely az első hazai újcirkusz-társulat. 

cirkusz3

 

A Recirquel ebben a felállásban már bemutatkozott a tavalyi Sziget Fesztivál közönségének, a Müpába pedig vadonatúj produkcióval érkeznek, amelynek középpontjában a repülés elérhetetlen vágya áll. A meseszerű és mitikus elemeket egyaránt tartalmazó, epizódszerű jelenetekből felépített történetben az artisták egy eltűnt cirkusz nyomába erednek.


cirkusz4

 

A színjátszás, artistaművészet, extravagáns látványvilág keverékéből megalkotott produkció, a Cirkusz az éjszakában MÜPA előadása egy fizikumot és lelket próbáló munkafolyamat új állomása, a darabot a Fesztivál Színház különleges adottságaira szabták az alkotók, Sárik Péter zeneszerző, a látványvilágot megteremtő Csanádi Judit, a jelmezeket megálmodó Kasza Emese, és az est művészeti vezetője, Vági Bence. 
További előadások az évadban: 2013. április 30., május 24., június 11.

 


Recirquel – Cirkusz az éjszakában

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Művészetek Palotája közös produkciója
Művészeti vezető, rendező-koreográfus: Vági Bence
Díszlettervező: Csanádi Judit
Zeneszerző, zenei rendező: Sárik Péter
Jelmeztervező: Kasza Emese
Világítástervezõ: Petõ József
Dramaturg: Zöldi Gergely, Böhm György
Zeneszerző, elektronikus hangszerelő: Fiddler (Terjék) Gábor
A rendező asszisztense: Pócsik Henrietta
Díszlettervező asszisztense: Klimó Péter
Artisták:
Biritz Ákos, Bogdán Bettina, Herczeg Richárd, Horváth Míra, Illés Renátó,
Lakatos Leonetta, Lőrincz Alexandra, Pintér Áron, Veress Zsanett
Narrátor: Balogh Anna
Zongora: Sárik Péter
2013. április 5., 6., 19.00
Fesztivál Színház, MüPa
További előadások az évadban:
2013. április 30; május 24., június 11.

süti beállítások módosítása