Jordán Adél: 'Már ott a szememben a titok'

Jordán Adélt, a Katona József Színház színésznőjét a színházba való visszatérésről, anyaságról és munkáról kérdezte a Nők Lapja. Lapszemle.

ketten
Jordán Adél azt kérte a Nők Lapja fotózásán, nyissák ki az ablakot, hogy át tudja érezni a pillanatot. “Szeretem, ha van egy kis inspiráció, bármilyen munkáról is legyen szó. A spontaneitás lazít egy kicsit, és úgy már könnyebb” – mondta az eset kapcsán a színésznő, akit a visszatérésről is kérdeztek, hiszen egy évadot kisfiával töltött.
“Elbizonytalanodtam a kettősségben az anyaság és a színészet között. Mióta Andor megszületett, ha nem játszom, akkor otthon vagyok. Holott ahhoz, hogy fejlődjek, más darabokat is meg kellene néznem, fontos lenne az inspiráció. (…) Megtapasztaltam, hogy pótolható vagyok a színházban is. Andor előtt szinte minden nap játszottam, fáradt és ideges voltam. Ráadásul elhittem magamról azt a pozíciót, amiben voltam. Most lágyabban, visszafogottabban tértem vissza” – árulta el a Jordán Adél, aki úgy véli ezzel együtt szabadabb is lett a színpadi létezése. “Érzem, hogy az én szememben is ott van az a titok, ami az édesanyák szemében. Csak az az erős, szakma iránti elhivatottság hiányzik. Ezt meg is kellett éljem, de most talán billenhet újra a mérleg, legalább középre” – tette hozzá a színésznő.


woyzeck
A Katona József Színház Woyzeck című produkciójáról is beszélt, amelyben párja, Keresztes Tamás a szerepe szerint megöli őt. “Tudom, hogy a színházon kívül élőknek érdekes, de mi ezt nagyon gyakorlatiasan oldottuk meg. Kipróbáltuk, hogy kell fogni a kést, mit tegyünk oda, hogy ne legyen kellemetlen. Számomra sokkal érdekesebb az, hogy a partnerem féltékeny. Régebben az életben is az volt, de velem most már nem. Talán, mert nagyon közel vagyunk egymáshoz és biztos magában, meg bennem is. De olyan jó érezni ilyenkor, hogy féltékeny!” – nyilatkozta Jordán Adél, akit a nézők a Mohácsi János rendezte A nyaralásban is láthatnak, melynek jelmondata: "A házasság súlyosan károsítja az ön és a környezete egészségét!"

adel
“A sok komor szerep után ez most nagyon jólesik. Mindenki elcsábít mindenkit, a szálak úgy kavarognak, hogy nem nagyon lehet kibogozni... Mohácsi János annyira nem hisz a házasságban. Egyébként én sem hiszek benne, és ebbe az élettársi kapcsolatokat is beleszámítom. Lehet jó ez ideig-óráig. De az idő nagy úr, valami egyszer úgyis történik, ahogy a darabban is. Van egyfajta kételkedés bennem az örök szerelemmel kapcsolatban. Nevezhetjük ezt tisztán látásnak, ami abból táplálkozik, hogy az ember kevés jót lát maga körül. Vagy ha lát, akkor arról egy idő után kiderül, hogy mégsem az... Ezért kell megpróbálni az adott pillanatnak élni és nem foglalkozni semmi mással. Ha ez sikerülne, akkor talán ki lehetne cselezni az időt!” – fogalmazott Jordán Adél.

A teljes interjút a Nők Lapjában olvashatják.




süti beállítások módosítása