Farkasvadászat Budaörsön - Viszockijra emlékeznek

Farkasvadászat címmel összeállítást láthatnak az érdeklődők Viszockij verseiből és dalaiból a Cécó-Akusztik együttes előadásában. A frontember, Horányi László színművész, énekes, gitáros, ezúttal Russ Pál, Vincze Ervin valamint Pataki László (Makes) társaságában lép színpadra a Budaörsi Városi Ifjúsági Házban április 20-án.

Vlagyimir Viszockij (1938-1980) a brezsnyevi korszak művész fenegyereke, a XX. századi szovjet-orosz irodalom megzabolázhatatlan alakja: költő, színész, énekes. Hazájában, amelyhez eltéphetetlen szálakkal kötődött, életében nem ismerték el művészetét. Ugyanakkor milliók rajongtak érte, és sokan példaképüknek tekintették a karizmatikus személyiségű, tragikus sorsú legendás művészt.

n viszockij
A hatvanas-hetvenes években személye fogalommá vált. Az össznépi bálványt a XX. század második felének orosz enciklopédiájaként emlegetik: A gyakran gitáros Hamletként emlegetett össznépi Vologya ma is aktuális költészete mára bevonult a klasszikusok közé.
A Cécó-Akusztik Farkasvadászat című zenés műsora Vlagyimir Viszockijnak állít emléket a költő születésének hetvenötödik évfordulója alkalmából.

 

süti beállítások módosítása