Ingyen színházjegyet kapnak a rászorulók Kaposváron

Ingyen kaphatnak kávét, kiflit, vagy akár színházjegyet a rászoruló családok. Egy országos kezdeményezéshez egyre több somogyi cég és intézmény kapcsolódik - számolt be a kapos.hu.

 

nhazszinhaz

 

Az ötlet lényege, hogy azok is hozzájuthassanak egy-egy kávéhoz, péksüteményhez, vagy színházi előadáshoz, akiknek erre egyébként nem lenne pénzük. Persze ingyen semmi sincs. Az ajándékokat azok a vásárlók állják, akik szeretnének jótékonykodni.

Plusz egy kávé, fagyi, üdítő- ezt kínálják ebben a fonyódi kávéházban a rászorulóknak ingyen. A kaposvári pékségben sokszor hallják, amint a gyerekes szülők arról panaszkodnak, hogy csak kenyérre jut, péksüteményre már nem. Ezért szeretnének segíteni. Az adakozás menete, hogy a vevők kifizetik annak a pékárunak az árát, amivel meg akarják ajándékozni az ismeretlen rászorulókat.

A kaposvári színházban is felkarolták az ötletet. A családok és a generációk színházaként már korábban is volt egy hasonló kezdeményezésük: a Cimbora bérlet, amit szegény gyerekeknek válthattak ki a jótékonykodók.  

- Mi ezt csináltuk. Éppen száz darabot el is tudtunk adni: olyan gyerekek jöttek színházba, akik egyébként nem tehették meg - mondta a Csiky Gergely Színház szervezési titkára, Hornung Gábor.

 

Forrás: kapos.hu

süti beállítások módosítása