Évadzáró Kecskeméten - Jön a tánctagozat, távozik Trokán Nóra

Évadzárót tartott a kecskeméti Katona József Színház.

Tánctagozat alakul a kecskeméti Katona József Színházban a következő évadban, amelyben öt nagyszínpadi bemutató mellett három-három gyermek- és kamara-előadás, valamint két stúdiódarab színrevitelét tervezik. A pénteki évadzáró társulati ülésen kiderült az is, hogy Trokán Nóra az Örkény Színházban, míg Csémy Balázs Angliában folytatja pályáját.


Cseke Péter igazgató elmondta, hogy még 20-22 jelölt van versenyben azért, hogy a 4 férfi és 4 nő által alkotott tánckarba bekerüljön.


Az direktor a jövő évad programjával kapcsolatban úgy tájékoztatott, a nagyszínpadi darabok közül Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét Nagy Viktor, Weöres Sándor Kétfejű fenevad című drámáját Koltai M. Gábor, Arisztophanész Lüszisztratéját a nagyváradi színház művészeti vezetője, Szabó K. István rendezi. Ray Cooney - közkívánatra programba vett - Páratlan páros 2. című bohózatát pedig maga az igazgató állítja színpadra.


Cseke Péter elmondta: júniusban immár hagyományosan ismét elkezdődnek az Újvilág passió szabadtéri előadásai a Kecskeméti Arborétumban. Reményét fejezte ki, hogy a következő évad végére elkészül a Kelemen László Kamaraszínház új helye, az egykori városi mozi felújítandó épületében. Beszámolt arról is, hogy a most záruló évadban 367 előadást tartottak a kecskeméti Katona József Színházban, a produkciókat mintegy 95 ezer néző tekintette meg. 

 

kecskemet katona

 

Az igazgató - aki öt éve irányítja a színházat és a következő ötéves ciklusra is elnyerte a posztot - hangsúlyozta: nagyon sok változáson ment át a teátrum irányítása alatt, és a munka folytatódik. Az ülésen Cseke Péter nemcsak az idei évad, hanem az elmúlt öt év munkáját is megköszönte a társulatnak.


Elmondta, hogy két színész búcsúzik a társulattól: Trokán Nóra az Örkény Színházhoz szerződött, míg Csémy Balázs angliai ösztöndíjra pályázva a szigetországban szeretné folytatni pályáját. Utalt arra, hogy Trokán Nórával azért találkozhat a jövő évadban is a kecskeméti közönség, hiszen az új szezon egyik darabjában főszerepet játszik.


Beszámolt arról, hogy voltak a nagyváradi fesztiválon, valamint Londonban is bemutatták Agatha Christie Az egérfogó című bűnügyi játékát. Mindkét bemutató óriási siker volt - emlékezett vissza a direktor.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása