A musical jegyében nyitották meg a Tony-gálát

Június 9-én a Radio City Music Hallban, New Yorkban 67. alkalommal osztották ki a Tony-díjakat, amelyekkel az elmúlt év legrangosabb Broadway produkcióit díjazzák. Neil Patrick Harris, az „Így jártam anyátokkal” sztárja, a Tony Awards ceremóniamestere ismét kitett magáért – a közönség legnagyobb örömére.

Az „Így jártam anyátokkal” Barney Stinsonja idén negyedik alkalommal vezette a Tony Awards díjátadó gáláját, nem véletlenül, hiszen most is felejthetetlenné tette a Radio City Music Hallban rendezett ceremóniát, minden egyes megnyilvánulásával. A legnagyobb sikert pedig a musical jegyében előadott nyitószám aratta. Neil Patrick Harris, és a Tony –díjak jelöltjei ugyanis közös, fergeteges produkcióval indították a Tony Awards gálát. Nagyjából  nyolc percben a Kinky Boots, a Pippin, a Motown, és a Matilda című musicalek ismert dalai csendültek fel a színpadon, egy rendhagyó feldolgozásban. Sőt, a Broadwy-n az idén önálló show-val debütáló Mike Tyson is bekapcsolódott a produkcióba, egy villanásra, ám a rövid beugrás hatalmas sikert aratott.

 

A Tony-gála "nyitánya"

 

Ami a musical kategóriák díjazottjait illeti, az azonos című 2006-os angol film alapján készült Kinky Boots című vígjáték-musical tarolt. A Kinky Boots 11 jelölésből, hat kategóriában söpörte be az elismeréseket – többek közt a legjobb musical, a legjobb férfi musical-főszereplő, a legjobb eredeti musical zene kategóriákban. Ez utóbbi díjat Cindy Lauper vehette át, hiszen ő írta a Kinky Boots zenéjét és szövegét is. A legjobb klasszikus musical feldolgozás díját a Pippin alkotói vitték haza. A legjobb női musical-főszereplőnek járó elismerést a Pippinben nyújtott alakításáért Patina Miller kapta, a legjobb férfi musical-főszereplő pedig Billy Porter lett, a Kinky Boots címszerepével. A legjobb férfi mellékszereplő a musical kategóriában a Matildában játszó Gabriel Ebert lett, a legjobb női mellékszereplőnek a musicaleknél Andrea Martint választották, a Pippinben nyújtott alakításáért.

 

Kinky boots

Jelenet az est nyagy győztese, a Kinky Boots című musicalből

 

A legjobb musical-rendező Diane Paulus lett, aki a Pippint állította színpadra. A legjobb szövegkönyv díját Dennis Kelly kapta a Matildáért, a legjobb koreográfiának Jerry Mitchell munkáját ítélték a Kinky Boots-ban, a legjobb fénytechnikáért járó szobrot Hugh Vanstone és a Matilda kapták, a legjobb színpadi dizájn díját is a Matilda című musical és Rob Howell vihették haza, a legjobb hangtechnikáért járó elismerés John Shiversnek és a Kinky Bootsnak járt, mint ahogyan a legjobb hangszerelés díja is, amelyet Stephen Oremus kapott. Talán csak a legjobb jelmez kategóriába nem volt beleszólása a Kinky Boots-Pippin- Matilda hármasnak a legjobb kosztümök Tony - díját William Ivey Long, a Cinderella (Hamupipőke) jelmeztervezője kapta.

 

Forrás/Fotó: Broadway.com

 

süti beállítások módosítása