Mi vár az évad végén Marosvásárhelyen?

Június 23-án játssza az idei évad utolsó előadását a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. Lássuk, mi látható addig is az erdélyi teátrumban.

 

Június 13-án 19.00 órakor lép fel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagyszínpadán a kanadai Les Parfaits Inconnus társulat A visszatérés című cirkusz-színházi előadásával. Az esemény a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztivállal partnerségben jött létre.

 

PORTUGAL foto Cristina Ganj

Portugál (Fotó: Cristina Ganj)

 

A Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) aratott közönségsiker után június 14-én, pénteken a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztiválon vendégszerepel a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közreműködésével létrejött Bányavakság című kistermi produkció. A Székely Csaba által írt és Sebestyén Aba által rendezett előadás a Radu Stanca Nemzeti Színház stúdiótermében (a Szakszervezetek Művelődési Házának alagsorában) tekinthető meg 23.00 órától.


Egressy Zoltán drámaírót látja vendégül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata. A magyarországi szerző Portugál című drámájának román nyelvű előadását tekinti meg június 19-én, szerdán 19.30-kor a színház Kistermében. A magyarul feliratozott produkció után közönségtalálkozó lesz.


„Iskolába” várja a marosvásárhelyi nőket a Nemzeti Színház. A június 23-án, vasárnap 19.00 órakor kezdődő, magyar nyelvű felirattal látható Nők iskolája című évadzáró nagyszínpadi előadást a feleségek ingyen tekinthetik meg, amennyiben jegygyűrűjükkel és férjükkel érkeznek színházba.

süti beállítások módosítása