Színésznőnek készül a világhírű Natalie Dessay

A világ egyik legsikeresebb koloratúrszopránja bejelentette: befejezi énekesi pályafutását. A San Francisco Examinernek adott interjújában Natalie Dessay úgy nyilatkozott, hogy ezentúl a prózai színháznak szenteli magát.

Natalie Dessay
 
A 48 éves francia énekesnő, aki már bejárta a világ legjelentősebb operaszínpadait, úgy nyilatkozott, mindig is gyűlölte a saját hangját. “Változtatni szeretnék az életemen, ezért prózai színésznő leszek” - jelentette be a művésznő, aki a döntését azzal indokolja, hogy szinte már mindent elénekelt, amire a hangja predesztinálta. „Nincs kedvem az én koromban Júliát játszani. Muszáj, hogy az ember szeresse a repertoárját. Egy ideig örömömet leltem benne, de most már valami újra vágyom" - fogalmazott az operaénekesnő.

Dessay tulajdonképpen fiatalkori álmának megvalósítására készül, hiszen eredetileg színésznőnek készült, és akkor hagyta abba színművészeti tanulmányait, amikor énekesi karrierje beindult.  „Nekem a színésznők tetszenek, nem a hangok. Bármilyen fantasztikus hangja is van valakinek, ha nem tud játszani, engem nem tud lekötni. Öt perc után megunom. Nem mondhatjuk, hogy ideális operaközönség volnék” - nyilatkozta Natalie Dessay.

süti beállítások módosítása