Kulka János: "Hosszúra nyúlik ez a búcsúzás"

A Nemzeti Színházból a Katonába szerződő Kulka Jánossal készített interjút a Nők Lapja Café. Szemléztük.

 

A Nők Lapja Café cikkéből:

"Azt eldönteni, hogy elmegyek, egyszerűbb volt, mint gondoltam. A nehezén szerintem túl vagyunk. Szeretek gyorsan válni, ezért ezeket a hosszú átmeneteket nem bírom, és tényleg nagyon hosszúra nyúlik ez a búcsúzás. Nem nagyon tudjuk már befogadni azt az elképesztő mennyiségű szeretetet és rajongást, ami a nézőtérről jön, és az ember ettől kicsit szívtelennek érzi magát" - számolt be Kulka János a Nők Lapja interjújában.

 

"Persze csodálatos érzés, hogy ennyi híve volt ennek a színháznak. Most viszont abban az állapotban vagyok, amikor már sírni sem tudok. Annyi minden történt, hogy elfásultam érzelmileg. Ez egy iszonyatos közhely, hogy mindennek a vége valaminek az eleje, és tényleg tele van a jövő szépreményű új helyzetekkel. Ennek a várakozásnak az öröme el tudja feledtetni a búcsúzás bánatát" - tette hozzá a színművész a Nemzeti Színházból való távozásáról szólva.

 

Kulka

Fotó: Varga Imre


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kulka János a jövő évadot a Katona József Színház társulatának tagjaként kezdi. "Egy nagy mesterrel dolgozni, mint amilyen Zsámbéki Gábor, kicsit olyan, mintha megpucolnák a színészetedet. Mintha megtisztítana egy rozsdás vasdarabot, és eltávolítaná róla a rárakódott rozsdát, a modorosságot. Szelíden terelgetett, bízott bennem, azt éreztem, hogy kíváncsi arra, milyen megoldásokat találok. Nagyon élveztem" - mesélte.


Kulka János terveiről is beszélt: "Kevesebbet kellene dolgozni, csak közben annyira nem tudtam magamnak más hasznos időtöltést kitalálni az életemben, nyilván ez a sorsom, hogy ennyit játsszak. Filmeket forgatni nagyon szeretnék, azt nagyon megkedveltem. Csináltuk a Vizsga című filmet Bergendy Péterrel, a Terézanyu rendezőjével, és olyan élménynek bizonyult az a forgatás, hogy azóta csak arra várok, hogy újra mehessek. Ma voltam castingon a Terápia című kedvenc sorozatomhoz. Annyira jó lenne megkapni, apaszerep! Egy politikus. Tényleg isteni szerep. Enyedi Ildikóval dolgoztunk pár jeleneten, és annyira jó élmény volt megint kamera előtt ülni!" - nyilatkozta a színész.


A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása