Színészolimpiát rendeznek Kecskeméten

A kecskeméti Katona József Színház szervezésében június 22-én és 23-án a hírös városba várják a hazai színésztársadalmat. A teátrum hagyománnyá tenné a két napos sportrendezvényt, amelyre eddig több mint száz művész és színházi munkatárs jelentkezett az ország szinte minden pontjáról.


A házigazdák mellett jelezte részvételi szándékát a Turay Ida Színház, a Thália Színház, a békéscsabai Jókai Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Klebelsberg Kultúrkúria, a Kolibri Színház, a Pannon Várszínház, a Radnóti Színház, a Szegedi Nemzeti Színház az Új Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Színház, valamint Ivancsics Ilona és Színtársai.

olimpiart
Több sportágban is összemérhetik képességeiket a színtársulatok egyéni indulói és csapatai. Lesz mellúszás és gyorsúszás, futás, kispályás futballmérkőzés, kosárlabda, távolugrás, tenisz, asztalitenisz és sakk. Az egyes versenyszámokhoz a kecskeméti sportlétesítmények biztosítják a helyszíneket.

Az olimpia egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a nagypályás futballtorna lesz, melyet jövő vasárnap 10 órától rendeznek meg a Széktói Stadionban. Négy csapat küzd majd a gólokért: a Színészválogatott mellett a Kecskeméti Önkormányzat, a KTE futballklub vezetősége, valamint a kecskeméti Mercedes-gyár állít ki egy-egy csapatot.

 

Forrás: baon.hu

süti beállítások módosítása