Búcsúpikniket rendeznek a Nemzetiben

Június 30-án, 18 órától búcsúpiknikre invitálja nézőit a Nemzeti Színház.

 

A teátrumban az évad utolsó napján búcsú gálaestet szerveznek, melyen jeles magyar írók, költők, színészek, zenészek ajándékozzák meg a társulatot és a közönséget. A piknikező nézők óriáskivetítőn tudják követni a színpadi műsort, melyet Mohácsi János rendez.

 

A felkért írók között van Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám, Spiró György, Térey János, Závada Pál, Darvasi László, akik egy-egy írással járulnak hozzá az est programjához.

 

Az esten többek között fellép Kútvölgyi Erzsébet, Csákányi Eszter, Pogány Judit, Mácsai Pál, Jordán Tamás, Bodor Johanna, Jávori Ferenc (Fegya) és a Budapest Klezmer Band, Kovács Márton és a Szakértők zenekar, valamint Dés László.


Színpadra lép Alföldi Róbert is, a leköszönő igazgató adja át az Évad nézője-díjat. A társulatból mellette Bánfalvi Eszter, Bodrogi Gyula, Gergye Krisztián, Gáspár Sándor, Hevér Gábor, Kulka János, Makranczi Zalán, Mészáros Piroska, Mátyássy Bence, Nagy Mari, Sinkó László, Radnay Csilla, Szatory Dávid és Tenki Réka is részt vesz az előadásban.

 

nemzeti szinhaz Foto Hajdu Jozsef

A gálaestet és a pikniket a CSAK-Akciócsoport a kultúráért szervezi, alábbiakban az ő meghívójukat olvashatják:

„ A Nemzeti Színház gálaestjére, melynek keretében az Évad nézője-díj is átadásra kerül, június 2-án, vasárnap rekordgyorsasággal, mindössze 20 perc alatt elfogytak a belépőjegyek. Sok színház-barát lemaradt, akik szerettek volna részesei lenni ennek az eseménynek, ezért született az elhatározás, hogy a Gála műsora a Színház előtti téren óriáskivetítőn követhető legyen, és alkalmat adjunk a közönség és a művészek találkozására is.


Június 30-án mindenkit várunk, aki a búcsúzó társulatot, az előadásokat szerette. Erre az alkalomra a színház büféje is kitelepül. Ezen a napon Nemzeti Színház Balkon-szintjén felavatjuk Kállai Ferenc, a Nemzet Színésze mellszobrát, Kutas László szobrászművész alkotását. is. Az esti gálaműsor után, kb. 22.00 órától a társulattal és barátaikkal itt találkozhat majd a közönség. A kivetítőn régebbi darabokból összeállított montázs pörög, a szabadtéri színpadon zenészek játszanak. Éjfélkor befejeződik a program, vele együtt lezárul a Nemzeti Színház egy fontos és emlékezetes időszaka.

Légy részese a búcsúnak, hozz kis széket, pokrócot, és érezd jól magad!”

 

Forrás: nemzetiszinhaz.hu, MTI

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

 

süti beállítások módosítása