Felújítási program indul a József Attila Színházban

A József Attila Színház igazgatója arról beszélt a Magyar Hírlapnak, hogy sikerült stabilizálni a teátrum helyzetét, a jövő évadban pedig kiemelten kezelik az ifjúsági korosztályt. Lapszemle.


A Magyar Hírlap cikkéből:

Nemcsák Károly a Magyar Hírlap interjújában elmondta, sikerült stabilizálni a színház helyzetét, és úgy látja, olyan fantasztikus csapat jött össze, amely túlemelkedett a gazdasági nehézségen is. "A mi értékünk tehát a szellemi energiánkban van. Törekedtem arra, hogy erős társulatot alakítsunk ki, nem csupán a háttérszemélyzet helyzete lett kiszámíthatóbb, de a színművészeinknek is több lehetőségük van arra, hogy biztonságban érezzék magukat" - hangsúlyozta a direktor.


A nézőszámcsökkenés és a kinevezését követő támadásokkal kapcsolatban az igazgató úgy fogalmazott: "A sajtómegnyilvánulásokkal van probléma, ők vádolnak bennünket, de hasonló gondok valószínűleg más színház életében is ugyanígy jelen vannak. Mi egy kicsit kirakatba kerültünk, de ezzel sincs gond - bízom benne, hogy sikerül visszavernünk a rosszindulatú hadjáratot. Jómagam fel vagyok készülve ezekre a támadásokra, ha valami bánt az ilyenben, az az, hogy ismét egy bizonytalan helyzetet szeretnének előidézni a színházban."

 

nemcsak karolyFotó: kultusz.com


A Fővárosi Önkormányzattal való együttműködésről szólva a teátrum vezetője elmondta, meghallgatják a kéréseiket. "Nincs a legjobb állapotban az épület, ez számunkra komoly problémát okoz. Rengeteg 'időzített bomba' van, amely bármikor felrobbanhat. Ilyen például a hőközpontunk, amellyel támogatás hiányában nem tudnánk fűteni. A közgyűlés azonban megszavazott egy hároméves felújítási programot 230 millió forintos kerettel. Minden, amit az épületre fordítunk, Budapest vagyonát gyarapítja, nem öncélú tehát a kérés. A jó gazda szemével próbáljuk nézni az épületet, és bizony fontos, hogy a közönség komfortosan érezze magát" - fogalmazott az igazgató.

 

Nemcsák Károly azt is elárulta, hogy a következő évadban kiemelt figyelmet fordítanak a tíz és tizennyolc év közötti korosztályra, akik már kinőttek a gyerekelőadásokból, "de még nem biztos, hogy el tudják dönteni, mit is kell nézniük." Számukra a színház ifjúsági bérletet hirdet, a műsortervben pedig több olyan előadás is lesz, amely kapcsolódik a tanulmányaikhoz.

 

A teljes interjú a Magyar Hírlapban olvasható.

 

süti beállítások módosítása