Gyerekszereplőkkel mutatják be A bolygó hollandit Bécsben

Richard Wagner A bolygó hollandi című operáját viszi színre Katharina Wagner, a zeneszerző dédunokája, a Bayreuthi Ünnepi Játékok társintendánsa a bécsi Múzeum Negyedben. A produkció érdekessége, hogy a rendező gyermekszereplőkkel fog dolgozni.


Az előadást Roberto Paternostro karmesterrel "hozzák tető alá", akivel 2012 őszén a Buenos Aires-i Teatro Colonban találkoztak a Wagner-trilógia, A Nibelung gyűrűje nagyszabású, 16 óra helyett 7 órásra szűkített változatának előkészítése során. Katharina Wagner az elégtelen feltételek miatt otthagyta színházat, és az előadást végül a katalán Fura dels Baus színházi társulattal dolgozó Valentina Carrasco rendezte meg.

 

katharina wagner

Fotó: DAPD


A bolygó hollandiban a Bécsi Szimfonikus Zenekar játszik majd, a félig szcenírozott, félig pedig koncert verzióban és - ahogy a rendező állítja: "top" szereposztásban. Komoly szerep jut a gyerekeknek, akik a cselekmény ábrázolásban vesznek részt és költőivé emelik az előadást. A Múzeum Negyed után más házakban is színre kerülhet a produkció.


Katharina Wagner nem szakított végleg a Teatro Colónnal, úgy vélte, folytatják az együttműködést Paternostróval, 2015-re két Parsifal előadás létrehozását célozták meg. 2016-ra további közös projekteket terveznek Brazíliában és Spanyolországban.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása