Kínai drámakötetben jelenik meg a Szutyok

Kína vezető színházi folyóiratának főszerkesztője válogatta be Pintér Béla Szutyok című drámáját a folyóirat nemzetközi válogatásába.


Shen Lin, a The Drama Journal főszerkesztője, a 2013-as színházi showcase-en, Budapesten látta Pintér Béla és Társulata Szutyok című előadását, amely után a következőket nyilatkozta:
“A Szutyok egy nagyszerű élmény volt számomra! Nagyon nehéz a benyomásaimat szavakba önteni, de az biztos, hogy az egyik legfontosabb előadás, amit az utóbbi években láttam. Mélyen meghatott és felkavart. A dramaturgia eleinte félrevezetően ismerős volt, majd egyre váratlanabb fordulatokkal lepett meg.”

szuty086


Shen Lin válogatása alapján került be a darab a több mint 2000 példányban megjelenő folyóirat 2013/3-as, nemzetközi daraboknak szentelt számába.

Pintér Béla drámáinak nem ez az első idei nemzetközi sikere: A Sütemények Királynőjét két lengyel városban, Olsztynban és Torunban is bemutatták az évadban, a Parasztoperát pedig Temesvárott.

A 2013-as, XX. Nemzetközi Könyvhéten jelent meg a szeptemberben Szép Ernő-díjjal jutalmazott Pintér Béla első kötete a Saxum gondozásában, amely nyolc drámát tartalmaz. Eközben készül a következő szöveg – és vele párhuzamosan az előadás is: a Titkaink című új Pintér-drámát szeptember 28-án láthatja először a közönség a Szkéné Színházban.




süti beállítások módosítása