45 millió forintot ad a határon túli társulatoknak az Emmi

Magyarországi vendégjátékok szervezésére összesen 34,7 millió forint odaítéléséről döntött Halász János kultúráért felelős államtitkár. A támogatást határon túli magyar színházak és táncegyüttesek kapják, akik így idén összesen mintegy 45 milliót kapnak a tárcától.


A magyarországi vendégjátékokat támogató pályázaton 23 szervezet indult - tájékoztatta szerdán az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A közlemény felidézi, hogy a tavalyi évtől eltérően idén önálló pályázatot hirdettek a 2013. június 1. és 2014. május 15. között megvalósuló programokra. 

 

Arany-legy - Figura Studio Szinhaz

Arany-légy - Figura Stúdió Színház, Gyergyószentmiklós


"Az Emmi idén ezzel összesen 45 millió forintos pályázati támogatást nyújt a határon túli színházak és táncegyüttesek részére" - hangsúlyozta a tárca.


A dokumentum kitér arra is, hogy a bírálat során a kultúráért felelős államtitkár által felkért, szakértőkből álló kuratórium értékelte a pályázatokat. Ez alapján fogalmaztak meg döntési javaslatot a miniszter tanácsadó testületei, a Táncművészeti és a Színházművészeti Bizottság, amelyet Halász János döntéshozóként változtatás nélkül elfogadott.

 

A támogatási szerződéseket a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága köti meg a nyertes szervezetekkel, és a támogatás utalásáról is ők gondoskodnak - olvasható a közleményben. A részletes eredmények itt megtekinthetők.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása