Rádióüzenetek avagy a Marton-osztály Kanadában jár

Kanadába utaztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadévesei. Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter színészosztálya a torontói Soulpepper Színházban vendégeskedik július 15-től 28-ig.

 A diákok közös produkción dolgoznak a Soulpepper Academyn is tanító Marton László növendékeivel. Az út és a munkafolyamat első tapasztalatairól Janka Barnabás írt a Színház.hu-nak.

 

Janka Barnabás rövid beszámolója:


Miután hivatalosan is véget ért a tanév, az osztály hazament egy kis időre feltöltődni. A rövid szünet után részt vettünk egy kaposvári mesterkurzuson, amit ezúton is köszönünk Vidnyánszky Attilának. Találkoztunk Viktor Rizsakovval, és az elsős moszkvai színész- és rendező osztállyal, valamint a kaposvári színművészetis növendékekkel és tanáraikkal, köztük Gemza Péterrel, Kozma Andrással, Urai Péterrel.

 

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk és új impulzusokkal telve indultunk Gyulára, az 50. Shakespeare Fesztiválra, ahol a Tószínpadon léptünk fel. Óriási élmény volt új helyszínen, vízben, sárban, iszapban játszani Hamlet előadásunkat, Zsótér Sándor rendezését, örültünk, hogy nézőinknek is tetszett. „És a többi: néma csend…”

 

amlet

 A képen Bach Kata és Janka Barnabás

 

A gyulai kaland után Kanadának vettük az irányt, új élmények és új kapcsolatok felé repültünk. Helsinkiben átszálltunk Torontó felé, de mi sem tudtuk eldönteni a Csinibabában feltett kérdést: Helsinki vajon nyugat-e?. A nyolc órás út alatt addig bámultuk Grönland jeges alföldjét és a stewardesseket, amíg jól elfáradtunk. Az érkezéskor Marton tanár úr fogadott minket. Amíg élek nem felejtem el az arcát, amikor meglátott bennünket a csomagjainkkal - mélyről jövő boldogságtól sugárzott... 

 

Az éjszakát külön szálláson töltöttük, de másnap a Suolpepper Színházban újra összegyűltünk, ahol egy rendkívül szórakoztató Alexander-technika órán vettünk részt, Kelly McEvenue vezetésével. Nagyon vicces és hasznos foglalkozás volt, egy-egy labdával végeztünk feladatokat. Ezután részt vettünk a Soulpepper Academy egyik osztályának mesterség óráján, amit Marton László tartott Ibsen Nóra című darabjából. A délután közös improvizációval végződött, rettenően mulatságos jeleneteket szült a kétnyelvűség. Arról, hogy mi történik velünk a következő napokban, részletesen igyekszünk majd beszámolni. 

 

Rádióüzenetek 8

Az osztály megtalálta a kanadai Hasit, azaz Vecsei Miklós hasonmását...

 

Az útról képekben:

Rádióüzenetek 1

1.

Rádióüzenetek 2

2.

Rádióüzenetek 3

3. a bal oldali sorban, Zoltán Áron, ifj. Vidnyánszky Attila, Tóth András, Csapó Attila

Rádióüzenetek 4

4. Vecsei Miklós, Zoltán Áron

Rádióüzenetek 5

5. Marton László

Rádióüzenetek 6

6.

Rádióüzenetek 7

7.

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása