Mesekotyvasztás, lábnyom-szépségverseny - Családi programok a Katlanon

Július 30. és augusztus 3. között nem csak bábszínházi előadásokkal, hanem számtalan más, színes programmal – többek közt papírrepülő-pilótaképzéssel, lábnyom-szépségversennnyel és réteskészítő műhellyel – várja az egész családot az Ördögkatlan Fesztivál.

 

Az Ördögkatlan összművészeti fesztivál szervezői a legkisebbekre is figyelnek a négy baranyai faluban (Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden). Hogy ez mit jelent? Nemcsak színházi és bábszínházi előadásokat (Debrecenből a Vojtina Bábszínház, Kaposvárról a Csiky Gergely Színház, Pécsről a Bóbita Bábszínház, a fővárosból pedig a Káva Kulturális Műhely alkotói érkeznek), de minden helyszínen rengeteg izgalmas elfoglaltságot is találhatnak a gyerekek.

 

mesekotyvasztó


Hogy csak néhány példát említsünk: a kisharsányi Kovács Udvarházban a közös reggeli torna és az esti mese között ének- és táncműhely, sőt réteskészítő műhely alakul. Lesz pilóta-kiképzés papírrepülőre, és helyismereti falujáték is: aki tudja, milyen fák vannak a Kovács Udvarházban, és milyen régi a kisharsányi templom, annak tudása értékes jutalmat ér!

 

bélaműhely 1

 

Kiderül az is, kinek van a legszebb lábnyoma, a mesekotyvasztás pedig mindenképp kipróbálandó program. És ha a nagyok engedik, kezdődhet a vízibomba-csata is! Palkonyán többek között a Bélaműhely fantázia-szülte hangszerszámai (például a Kormánytilinkó vagy a Hangburgerek) várják karmester-játékra a gyereket, de a Pannon Filharmonikusok Csigabája és Csiganyója is a picik nyelvén zenél majd. A felnőttek szabadságra is mehetnek, hiszen a nagyharsányi Festett Szobában jó kezekben lesznek a gyerekek.

 

cimbora mesejátszóház

 

A nagyok még biztosan emlékeznek a Cim-cim-cimborára. Most a Katlanban a kicsik is megismerkedhetnek majd a Cimbora Mesejátszóház játékaival. A kézműveskedés és a táncházak mellett aki szeretne, megtanulhat gólyalábon is járni, a bátrabbak pedig nekivághatnak a Tenkes éjszakai teljesítménytúrának. És ami még nem volt: a Katlan-futáson indulók a Nagyharsány és Villány közti új bicikliutat próbálhatják ki oda (3,5 kilométeren) vagy akár oda-vissza. A célba érést természetesen hűs fröccsel a legjobb ünnepelni!

 

A 6. Ördögkatlan Fesztivál programja itt olvasható.

 

Forrás: zínház.hu, Ördögkatlan Fesztivál

 

süti beállítások módosítása