Kitüntetést kapott Szarvason Fekete Péter

Szarvas Város Napján, július 23-án, az Evangélikus Ótemplomban – több más kitüntetett mellett – Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója – a Szarvasi Vízi Színház beindításáért, és a hazai és nemzetközi színházi világba való gyors és hatékony bevezetésért – Közművelődésért Díjat vett át Babák Mihály polgármestertől.

Fekete díj web
 
Szarvas városa ezen a napon ünnepeltelepítésének 291. évfordulóját. Az Evangélikus Ótemplomban rendezett ünnepségen először Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tartott hálaadó istentiszteletet Lázár Zsolt esperes és a szarvasi evangélikus lelkészek közreműködésével. A szertartás után Babák Mihály polgármester ésMótyán Tibor Szarvas Város Szlovák Önkormányzatának elnöke mondtak ünnepi beszédet.

A Szarvas Város Önkormányzata által adományozott kitüntetések és díjak átadása után a résztvevők megkoszorúzták a Letelepedési Emlékkövet.

A Fekete Péternek adományozott díjat az önkormányzat a következőképpen indokolta:

Fekete Péter Szombathelyen született, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója. Honi diplomái mellett több neves európai művészeti oktatási intézményben is végzettséget szerzett, melyeket remekül hasznosít igen sokoldalú pályafutása során. Országosan elismert színházi szakember, hozzáértését kormánybiztosként is kamatoztatta már. A 2011-ben kapuit kitáró Szarvasi Vízi Színház bevezetése a hazai és nemzetközi színházi világba nem is kerülhetett volna avatottabb kezekbe, mint Fekete Péterébe. Már az első évadban sikerült elérnie a legfontosabb célt: Szarvas város közössége, annak polgárai megszerették és féltve őrzött kincsükként tekintenek a Körös-parti teátrumra. Bölcsen építkezett: a következő év nyarán tovább szélesítette a műfaji skálát és sok estén tomboló siker igazolta vissza törekvéseit. Vízi Színházunkat még a tengeren túl is számon tartják, onnan is voltak látogatói. A szezon minden napján élő, lélegző nyári színházat teremtett munkatársaival karöltve. A verses, dalos, felolvasós esték napok alatt hihetetlen népszerűségre tettek szert, nézőszámuk gyakran megközelíti a legjobban várt nagyelőadásokét. Mindezt pedig ajándékként adja Szarvas polgárainak, így valódi kultúrmissziót kiteljesítve. Rövid idő alatt magáénak érezte minden szarvasi ezt a vízparti csodát, amelynek bástyái nem csak nagyszerű építészeti alkotások, de a város rohamosan felvirágzó művészeti életének újabb őrtornyai is. Köszönjük, direktor úr!”

süti beállítások módosítása