Véget ért az Osonó ázsia túrája

Július 30-án két hónapos ázsiai túrájának utolsó állomásához érkezett a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely: a Carnival című koprodukcióval, valamint a Moradokmai-Osonó közös projektjeit bemutató fényképkiállítással 40 éves évfordulóját ünneplő Bangkoki Román Nagykövetség vendége volt a társulat.

 

Gruia Jacotă bangkoki nagykövet kezdeményezésére, július 30-án este 7 órakor a Fazakas Misi által rendezett Carnival című koprodukcióval, valamint a Moradokmai-Osonó közös projektjeit bemutató fényképkiállítással ünnepelte fennállásának 40 éves évfordulóját a Bangkoki Román Nagykövetség.

 

 MG 6719

 

Az ünnepségnek, amelyre a szervezők 150 közméltóságot, nagykövetségek és minisztériumok diplomáciai képviselőit várták, a Bangkok Art and Culture Center adott otthont. A kilencszintes, hatalmas kulturális centrum nem ismeretlen a társulat számára, hiszen 2010-ben, a Részletek a bolyongás meséiből című előadás thaiföldi turnéja alkalmával, az Osonó avatta fel a frissen átadott épület kilencedik emeleti előadótermét. Azóta a társulat minden évben fellép a Bangkok központjában található művészeti-komplexumban.


Gruia Jacotă nagykövet és Cristina Jacotă kulturális ügyekkel megbízott diplomata szervezésében, az ünnepség első felében került sor a Kulturális Központ előcsarnokában kiállított fényképek bemutatására. Az Osonó Színházműhely és a Moradokmai Színházi Központ négy éve hoz létre különböző oktatási-, szociális- és kulturális projekteket. Az eddigi nyolc közös projektet húsz fénykép ismertette meg az érdeklődőkkel. Ezt követően került sor az ünnepi beszédekre majd az előadások bemutatására.

 

süti beállítások módosítása