Művésznők tartanak gálaestet nehéz sorsú gyermekekért

Többek közt Bíró Eszter, Fullajtár Andrea, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Malek Andrea és Molnár Piroska is szerepel azon a jótékonysági gálaesten, ahol hazai művésznők lépnek fel nehéz sorsú gyermekekért 2013. szeptember 2-án, 19:00 órától a Dohány utcai zsinagógában, a Zsidó Nyári Fesztivál részeként.

 

A szervezők az est céljáról:


Magyarországon a legelesettebbek azok a gyermekek, akik súlyos betegségben szenvednek, és gyógyulásukért a szülők az egészségügyi intézmények szakembereivel közösen küzdenek. A legmegfelelőbb terápiához a korszerű orvosi eszközök, gyógyszerek beszerzése azonban sokszor nehézségekbe ütközik. Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számos esetben segített már a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek a gyógyításában, adományai segítségével számos műszert kapott az intézmény. Hasonló gondokkal küzdenek a Tűzoltó utcai Gyermek Klinika orvosai is, tehát evidens, hogy e két intézményt támogatja a Zsidó Nyári Fesztivál a jótékonysági gálaest bevételével.


Támogatásban részesül a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány, mely 20 éve segíti eltérő fejlődésű, fogyatékos és fejlődés szempontjából veszélyeztetett rizikó gyerekeket és családjaikat diagnosztikus vizsgálattal és különböző egyénre szabott terápiákkal.

 

gyermek


További támogatásban részesül a nehéz sorsú gyermekek mindennapjait segítő Mátyás Király Mozgalom, amit többségében budapesti orvosok, egészségügyi dolgozók alapítottak 2012 nyarán. A mozgalom célja a szociális nyomor enyhítése, amit egy, vagy több beteg gyermek családtag súlyosbít. A segítségnyújtás az egész ország területére kiterjed, de kiemelt figyelmet kap Bátonyterenye és Miskolc – szegény sora. Bátonyterenyén 1000 szegény sorsú család gyermekeit támogatják élelmiszerrel, ruhával, gyakorlati, egyedi segítséggel, amire leginkább szükségük van. Miskolcon olyan szegénysor támogatását vállalták fel, ahol nincs ivóvíz a házakban és télen még az utcai csap is lefagy. A többségében kisgyermekes családokat télen ivóvízzel, alapvető, és egészséges élelmiszerrel, szükség szerint gyógyszerrel támogatja a mozgalom.


A Fesztivál jótékony célú gálaestjének bevételéből részsül a Budapesti Zsidó Hitközség Israel Sela Lakóotthona, ahol értelmi sérült fiatalok és felnőttek élnek. A lakók speciális élethelyzetének javítása érdekében készség fejlesztő foglalkozásokhoz szükséges eszközök, és anyagok bővítését tervezi az intézet, a lakók megszerzett ismereteinek szinten tartása, a kommunikáció, a társas kapcsolatok fejlesztése céljából.

 

A gálaesten fellépnek: Bíró Eszter, Fullajtár Andrea, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Klein Judit, Korcsolán Orsolya, Malek Andrea, Molnár Piroska, Szentpéteri Csilla, a Mrs. Columbo – Női Jazz Trio és a Ventoscala vonóskar (karmester: Meskó Ilona).

 

Időpont: 2013. szeptember 2. 19:00
Dohány utcai zsinagóga 
Jegyár: 3 800 Ft; 3 000 Ft

 

süti beállítások módosítása