Pont, pont, vesszőcske - Csecsemőszínházi premier a Kolibri Színházban

Szeptember 14-én, 16 órakor tartja idei évadja első bemutatóját a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Pont, pont, vesszőcske címmel.

 

pontpont1

 

A Pont, pont vesszőcskét a világhírű gyerekszínházi szakember, a németországi Helios Theater művészeti vezetője, Barbara Kölling rendezi. A 35 perces csecsemőszínházi darabban három színész, Tisza Bea, Czupi Dániel és Ruszina Szabolcs csupán agyaggal és faágakkal mesélnek a legkisebbeknek a világ keletkezéséről, a két anyag tulajdonságairól.

„A tipegőknek még nem olyan fontosak a szavak, mint nekünk, felnőtteknek. Sokkal inkább olvasnak a testbeszédből, a kis mozdulatokból, az őket körülvevő színekből, fényekből, hangokból, tehát az összes érzékük egyaránt fontos, teljesen nyitottak. Ahhoz, hogy megértsük, mivel lehet őket elvarázsolni, ezt kellett szem előtt tartanom” – fejtette ki Barbara Kölling rendező.

pontpont2


A produkció a Small Size európai uniós együttműködés keretében születik, amelyben 2009-től 2014-ig vesz részt a színház. A Small Size projekt támogatja a 0-6 éves korosztály számára készült művészeti produktumok létrehozását, ezzel együtt a kisgyermekek azon jogát, hogy élvezhessék a művészeteket, hogy olyan művészeti folyamatokban vehessenek részt, amelyek elősegítik érzelmi intelligenciájuk és készségeik fejlődését.

pontpont3
„A projektben 11 ország 11 színháza működik együtt. Időről időre összejöveteleket szervezünk, amelyeken egyeztetjük, ki, hol tart a szakmai munkában. Ezeken a találkozókon például közösen elemezzük az elkészült előadások felvételét. Arra keressük a választ, hogyan teremt kapcsolatot a darab a közönséggel, mit vihet belőle haza a gyerek, mi az, ami megragadja a kicsik figyelmét, mikor nyitnak a színészek a nézők felé, mikor keletkezik az ún. negyedik fal. Tehát különböző szempontok szerint végigkövetjük a produkciók mozzanatait, mint egy focimeccset. Ugyanakkor beszámolunk az elvégzett munkáról, annak gazdasági vetületéről és megpróbálunk közös tanulságokat levonni” – számolt be Novák János.

Az elmúlt években, a Small Size keretében született az Orbán Ottó szövegeire épülő Tekergő, illetve a Marék Vera meséjét feldolgozó Kipp kopp gyerekei is.

A Small Size együttműködés záróprogramján, amit 2014 februárjában, Írországban tartanak, a Kolibri Színház a Tekergő, és a Pont, pont vesszőcske előadásokkal fog szerepelni.



süti beállítások módosítása