Bodrogi Gyula kapta a Szenes Iván Életműdíjat

Bodrogi Gyula színművész kapta a Szenes Iván Életműdíjat, Csobot Adél énekesnő és Rakonczai Imre zenész Kornay Mariann Művészeti Díjban részesült a dalszerző emlékére rendezett vasárnapi budapesti koncerten.

A józsefvárosi Rezső téren harmadik alkalommal megtartott emlékkoncerten Bodrogi Gyula vette át a Szenes Iván Életműdíjat. A nemzet színésze több mint ötven éven át dolgozott együtt a dalszerzővel, több színdarabjában játszott főszerepet, olyan nagy slágereket énekelt először, mint a Nem csak a húszéveseké a világ. Az elismerést Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Wolf Kati énekes, az első Szenes Iván-díjazott adta át - tájékoztatta Szenes Andrea hétfőn az MTI-t.

 

Bodrogi Gyula
A vasárnapi rendezvényen Csobot Adél kapta a Kornay Mariann Művészeti Díjat, amelyet még Szenes Iván alapított életében felesége emlékére. A 19 éves énekesnő a dalszerző szerzeményeiből Ami szívemen a számon címmel készített albumot. Kornay Mariann Művészeti Díjban részesült továbbá a Szenes Iván-zongoraestekkel turnézó Rakonczai Imre.

A tájékoztatás szerint a pénteki emlékkoncerten Koós János, Aradszky László, Zalatnay Cini, Voith Ági és az Apostol együttes mellett fellépett a fiatalabb generáció képviseletében Wolf Kati, Kocsis Tibor, Tabáni István és Mészáros János Elek is.

 

süti beállítások módosítása