Folytatódik a Független Thália Projekt

Folytatódik az új évadban a Független Thália Projekt (FTP). A tavaly útjára indított sorozat keretében a független társulatok előadásai kapnak teret a Thália stúdiószínpadain.

 

A Thália Színház és a FÜGE Produkció együttműködésében megvalósuló FTP 2013/14-es évadának repertoárját a két szervezet közösen alakítja ki. A FÜGE a produkciók létrejöttét segíti, a Thália elsősorban a színpadi bemutatkozásról, repertoáron tartásról gondoskodik.


Az idei évadban a Thália Színház több előadás létrehozását koprodukciós partnerként támogatja anyagi hozzájárulással vagy színészei részvételével.


"A Thália Színház saját társulatával létrehozott produkciói mellett továbbra is fontos szerepet kap a befogadó színházi jelleg, és e koncepción belül a szoros kötelék fenntartása a független színházi szcéna meghatározó társulataival, alkotóival" - áll a kommünikében.


A tavalyi évadban összesen 13 különböző előadás szerepelt az FTP programjában, havi egy-két alkalommal léptek fel olyan neves társulatok, mint a HOPPart, a Tünet Együttes vagy a KOMA.

 

ftp1


A Független Thália Projekt újdonsága, hogy idén számos új előadással jelentkeznek a társulatok, így a produkciók többsége kifejezetten a Thália stúdiótereibe készül. Szeptemberben a Gólem Színház Mamelosn című produkciója nyitja a bemutatók sorát, majd október elején a Bohócok a láthatáron gyerekeknek szóló előadása nyújt új színt a kínálatban Űr-Zűr címmel.


Novemberben két produkció premierére várják a közönséget: Máthé Zsolt egy zenés Szentivánéji álom-átiratot rendez, majd a KV Társulat Rába Roland rendezésében mutatja be új darabját. Az évad második felében láthatja a közönség a FÜGE tavaszi TITÁNium-pályázatának egyik díjazott produkcióját, a filmrendezőként ismert Bodzsár Márk első színházi rendezését W. úr üzen címmel.


A Thália Színház Fiatal Rendezői Projektjének nyertesei, Radnai Márk és Vékes Csaba szintén tavasszal mutatják be új előadásaikat. Az évad végén a HOPPart Társulat a Fekete Péter elszabadul című zenés produkciója zárja a sort Kárpáti Péter rendezésében.


Műsoron maradnak a tavalyi évad legnépszerűbb produkciói, köztük a KOMA Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut című előadása és a Telefondoktor című monodráma Göttinger Pállal a címszerepben. Továbbra is a Mikroszínpadon várja a nézőket a Szeret...lek című darab Pelsőczy Réka rendezésében, a HOPPart Társulat és a Manna Produkció gondozásában. A sorozat része a Manna másik előadása is, a Szentivánéj Pelsőczy Rékával és Kocsis Gergővel a főszerepben. A Nézőművészeti Kft. ifjúsági előadási közül az új évadban is látható A gyáva és az Ady/Petőfi című darab Scherer Péter és Kovács Krisztián előadásában. Az Ady/Petőfi előadása végén minden alkalommal egy-egy kortárs költő a szereplők vendége.


A Thália Színház és a FÜGE együttműködésének kommunikációs és szervezési hátterét a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottságának nyertes pályázata teszi lehetővé - áll a közleményben.

 

süti beállítások módosítása