Elhalasztott holnap - Az első világháborúra emlékezik a Honvéd Együttes

Elhalasztott holnap címmel látható október 3-án a Bethlen Téri Színházban Csizmadia Tibor rendezésében a Honvéd Táncszínház megújult Színészkarának új bemutatója, amelyben az első világháború katonadalai, prózai és verses szövegei látványos színpadi látomásként jelennek meg.

 

Az alkotók ajánlója:


Az első világháború közel száz évvel ezelőtti kitörése hazánk történelmét és a személyes sorsokat is egyaránt befolyásolta. Továbbörökítődtek történetei, arcai, kép- és dalfoszlányai.


Virágos csákóm, Vágják az erdei utat, Ha felülök a fekete gőzösre…, Ellőtték a jobb karomat…, Ha majd egyszer mindnyájan visszajönnek – olyan dalok címei ezek, amelyek slágerré lettek, amelyeket több millióan énekeltek, a fronton harcolókra vagy az otthon maradottakra gondolva.

 

Bár a háborúról szól, a dalgyűjtemény megpróbálja a groteszkebb, vidámabb oldalát is megmutatni ennek azt időszaknak. Nemes Takách Kata tervezte színpadi látványvilág hol a báb eszközeivel, hol koreográfiával, máskor filmbejátszásokkal vagy animációval teszi plasztikussá a dalokban megfogalmazott érzéseket, gondolatokat. Az egyórás műsor végére összeáll egy történet, amely méltóképpen idézi meg a helytállást, a féltést, a feszültségeket és az átélt örömöket is.

 

baka


Elhalasztott holnap
... folyik piros vérem
dalszilánkok az első világháború idejéből

Előadják: Eke Angéla, Fazekas Júlia, Simon Andrea, Ágoston Péter, Márkus Sándor, Marofka Mátyás

Látvány: Nemes Takách Kata

Zenei vezető: Kiss Ferenc

Zenei munkatárs: Péterdi Péter

Korrepetitor: Lovas Gabriella

Koreográfus: Horváth Zsófia

Rendező: Csizmadia Tibor

 

Bemutató: 2013. október 3-án 19.30 órakor a Bethlen Téri Színházban.

További előadások: november 7., december 13.
Jegyár: 2000 Ft

Támogatói jegyár (VII. kerületi lakosok számára): 1600 Ft

Kedvezményes jegyár (diák, nyugdíjas): 1200 Ft



süti beállítások módosítása