Ő meg Ő - Szabó Győző és Nagy Enikő a Szegedi Pinceszínházban

Új darabbal készül az októberre a Szegedi Pinceszínház: az Ő meg Ő című előadás főszerepében Szabó Győzőt és Nagy Enikőt láthatja a közönség. A bemutatóra Budapesten kerül sor.


A Jantyik Csaba által rendezett darabot október végén láthatja először a közönség, azonban nem Szegeden, hanem a fővárosi H13-ban. Ez egy rendhagyó bemutató, hiszen a szegedi társulat állítja színpadra, de egyelőre saját játszóhelyén nem mutatják be - mondta Kancsár József igazgató a szerdai sajtótájékoztatón.

 

Több nagyobb színházzal folynak ugyanis a tárgyalások a darab bemutatására, köztük a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházi játszóhelyén szeretnének bekerülni vele a téli repertoárba. Saját bemutató keretében a jövő évi Szegedi Várjátékokon tervezik előadni. A darab egy párkapcsolati helyzetet dolgoz fel: egy férfi és egy nő felszáll a vonatra, ahol egymás mellé kerülve beszélgetni kezdenek. Mint kiderül, mindketten éppen válási tárgyalásukról érkeztek. A vonatúton aztán eljátsszák saját életüket, megmutatják a helyzetet, amibe kerültek.

 

o meg o

Fotó: szegedipinceszinhaz.hu


"Szerintem ez mindenki számára nagyon érdekes, hiszen a mai világban nagyon sok magánéleti probléma van, amit meg kell oldani" - fogalmazott Kancsár József. Hozzáfűzte: ez kívülről nézve olykor nevetséges, groteszk, a nézők magukra ismerhetnek a párbeszédekben.

 

Októberben Szegeden több estén láthatja a közönség Eörsi István Sírkő és kakaó című végjátékát, amelyet májusban mutatott be a Pinceszínház. Vendégprodukcióként a Kelemen László Színitanoda diákjai érkeznek Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabjával.

 

A Szegedi Pinceszínház egy időszaki kiállításnak is helyet ad a VI. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál záró programjaként. Szokola Mária hulladék-dekorációkból készített kalapkiállítását október 20-tól november közepéig lehet megtekinteni.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása