Így vitáztak Berlinben - Videó a színháziak eszmecseréjéről

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Whatever happened … to the Hungarian Theatre? címmel rendezett vitát december 7-én Berlinben a Heinrich Böll Alapítvány. Az alapítvány most közzétette a beszélgetés felvételét is.

Az eszmecserén részt vett Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, Schilling Árpád, a Krétakör alapítója, Szabó György, a budapesti Trafó menedszer-igazgatója, valamint Stephanie Junge, a regensburgi színház egyik vezetője. A beszélgetést Dirk Pilz újságíró vezette.

 


Az alapítvány közzétette a szinkrontolmácsolással zajló beszélgetés felvételét két, nem egészen kétórás felvételben. A színházi szakemberek beszélgetése a második részben zajlott.

 

megszolalokVidnyánszky Attila, Schilling Árpád, fotó: MTI

 

A magyar színházakról szóló konferencia első szekciójában Laczó Ferenc történész bevezető előadása után Ungváry Krisztián és Ablonczy Balázs történészek elemezték a mai magyarországi viszonyok történelmi gyökereit. 

 



Az konferencia záró vitatémája a kultúrafinanszírozás volt. Az holland és a német állami támogatásokat elosztó szervezetek vezetői mellett hazánkat L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke képviselte.

 

Forrás: Színház.hu, Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása