"Májusban írnak ki igazgatói pályázatot" - A Bárka Színház közleménye

A Bárka Színház reagál arra, hogy civil kezdeményezés indult "Mentsük meg a Bárka Színházat" címmel.

Az előzményekről:

 

A petíciók.com oldala arra hívta fel a figyelmet, hogy veszélybe került a Bárka Színház működése, és léte, miután Seress Zoltán igazgató arról tájékoztatott, nehézségbe ütközik a januári bérek és honoráriumok kifizetése, hiszen nem kapták meg az ígért támogatást a fenntartótól. Korábban közleményben tudatták: bizonytalan jogi és gazdasági helyzete miatt február 22-ig nem játssza a Bárka Színház bizonyos előadásait, és felfüggeszti a Rovarok című produkció próbáit.

A Mentsük meg a Bárka Színházat" című petíció kezdeményezője azt is követelésként fogalmazta meg, hogy a színház vezetésére írjanak ki új pályázatot és "olyan kompetens, "színház-csináló" ember kerüljön a társulat élére, aki kiáll a színházáért, a színészeiért (akik a jelenlegi körülmények között is próbálnak, minden este színpadra állnak úgy, hogy közben létbizonytalanságban élnek, de mindebből mi, a közönség semmit nem érzünk, nem látunk, mert töretlenül teszik a dolgukat, szórakoztatnak, elgondolkodtatnak, játszanak), a kollégáiért és megtesz mindent a Bárka további sikeres működéséért!".

 

barka

 

Bárka Színház közleménye:

 

A Bárka Színház értesült arról a civil kezdeményezésről, ami a színház helyzetének tisztázására és megmentésére indult. Természetesen a színház vezetése hosszú ideje egyeztetéseket folytat annak ügyében, hogy a kialakult helyzet mihamarabb megoldódjon, és a színház működése zavartalanul folytatódhasson.

A pályázattal kapcsolatos követelésekre reagálva, a Bárka Színház ügyvezetői igazgatói munkakörének betöltésére a pályázatot ez év májusában kell kiírni a hatályos Előadó-művészeti törvény alábbi előírásai szerint:

V. FEJEZET

AZ ELŐADÓ-MŰVÉSZETI MUNKAVÉGZÉS SAJÁTOS SZABÁLYAI

2. Cím

A munkáltató vezetője munkakörének betöltésére vonatkozó különös szabályok

39. § 

(2) A vezető feladatainak ellátására pályázatot kell kiírni.

(3) A pályázatot a munkáltatói jogkör gyakorlója írja ki, és köteles a pályázati felhívást a minisztérium honlapján közzétenni. A közzététel napjának a minisztérium honlapján való megjelenést kell tekinteni.

(4) A szakmai munka folytonossága érdekében a pályázatot a munkáltatói jogkör gyakorlója legalább hat hónappal a határozott idejű jogviszony megszűnése előtt hirdeti meg. A pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől számított harminc nap.




süti beállítások módosítása