Vendégelőadások a soproni színházban

Három vendégelőadás érkezik a soproni Petőfi Színházba június közepén: a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház és a Veszprémi Petőfi Színház mutatkozik be a leghűségesebb város teátrumában.

sopron petofi szinhaz

Fotó. bagyinszky.eu


A közönség a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat keretében június 20-án Tamási Áron Vitéz lélek című művét láthatja a színpadon, az előadást Vidnyánszky Attila rendezte, a főbb szerepeket Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Reviczky Gábor, Nagy Anna és Martinovics Dorina alakítja.

 

Másnap a Magyar Állami Operaház Gördülő Opera című programja keretében Donizetti Don Pasquale című vígoperája kerül színre Káel Csaba rendezésében, a tervek szerint olyan remek énekesek közreműködésével, mint Szüle Tamás, Szerekován János, Káldi Kiss András, Szemere Zita és Beöthy-Kiss László.

 

A Veszprémi Petőfi Színház pedig június 22-én vendégeskedik a teátrumban. Miklós Tibor-Kocsák Tibor Anna Karenina című musical-operáját Szerednyey Béla állította színpadra. A főbb szerepekben Halas Adelaida, Szeles József, Sasvári Sándor, Varga Miklós és Trokán Anna látható.

 

Forrás: soproniszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása