Tiltakozik Andrási Attila kinevezése ellen a Szabadkai Népszínház társulata

A Magyar Nemzeti Tanács kulturális bizottsága Andrási Attilát javasolta a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának művészeti vezetői posztjára, a társulat azonban tiltakozó közleményt adott ki.

"A szabadkai Narodno pozorište-Narodno kazalište-Népszínház Magyar Társulata megdöbbenéssel értesült a Magyar Nemzeti Tanács kulturális bizottságának döntéséről, mely szerint  Andrási Attilát javasolja a társulat élére művészeti vezetőnek. A társulat Andrási Attila pályázati programjával nem ért egyet" - olvasható a társulat közleményében.

 

Nepszinhaz 001

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális bizottsága szerdán tárgyalt arról, hogy a beérkezett pályázatok alapján kit javasoljanak a művészeti vezetői posztra. A négy jelölt - Andrási Attila, Antal Attila, Körmöci Petronella és Péter Ferenc - közül a legtöbb szavazatot Andrási Attila kapta. A kinevezésről, a bizottság javaslatát figyelembe véve, a színház igazgatója dönt majd.

 

Andrási Attila jelenleg a vállaltan jobboldali szemléletű Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház vezetője. A társulat Facebook-oldalán olvasható bemutatkozás szerint a színház 2002-ben alakult abból a célból, hogy "színre vigye a múlt század magyar történelmének sorsfordulóit. Mindenek előtt azokról az eseményekről van szó, amelyet a diktatúra és kiszolgálói oly hosszú időn keresztül elhallgattak, a közemlékezetből a köz kárára, nemzeti közösségünk ellenére töröltek." A magyarkanizsai székhelyű utazószínház januárban a budapesti Duna Palotában mutatta be az Andrási által rendezett Kié ez az ország? című előadást.

 

süti beállítások módosítása