Rekordszámú látogatóval zárt a Szamárfül Fesztivál

Mintegy 15 ezren látogattak el a III. Szamárfül Családi Fesztivál programjaira a Zsolnay Kulturális Negyedbe augusztus 22-24. között.

 

A ZSÖK beszámolója:

 

A régió legnagyobb gyermekfesztiválját minden év augusztus végén rendezi meg a Zsolnay Örökségkezelő NKft., hogy a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást nyújtson az óvoda- és iskolakezdés előtt. Idén több mint 100 program zajlott 40 külső és belső helyszínen a Zsolnay Kulturális Negyed öt hektáros területén.

 

szamarful fesztival5

 

A ZsÖK NKft. és a TV2 Kft. stratégiai együttműködésének köszönhetően a III. Szamárfül Családi Fesztivált idén a TV2 tehetséggondozó műsora, Az ének iskolája koncertje nyitotta meg augusztus 22-én. Közel kétezren voltak kíváncsiak a győztes Berki Artúr, valamint Kenedi Veronika, Tóth Kiara és Varga Vivien, a fiúk közül pedig Dénes Roland, Mata Ricsi és Radics Jani fellépésére. A tanári kart Szandi képviselte.

 

A fesztivál elmaradhatatlan szamarai sem hiányozhattak, a szamárcsalád ráadásul tavaly óta gyarapodott: a fiatal fesztiválozókat az apuka Szamár Szilárd, az anyuka Szamár Szilárdné 'Szvér Szilvia, míg gyermekeik Szamár Szabolcs, azaz Szabi és Szamár Szamanta, vagyis Szami fogadta.

 

szamarful fesztival2

 

Telt házzal zajlottak a koncertek is, különösen népszerű volt az Alma Együttes és a Szélkiáltó előadása, de a Bóbita Bábszínház előadásaira is érdemes volt időben érkezni. A Márta István vezette Nagy Éjszakai Pizsamás Varázsútra rengeteg ifjú kalandor regisztrált: a legfiatalabb, egy 3 éves kislány is hősiesen járta végig a Zsolnay Kulturális Negyed titkos útjait.

 

A hétköznapokon is rendkívül népszerű planetáriumi előadások telt házzal futottak, ahogy a természettudományos, ismeretterjesztő Varázsórák is. A kézműves foglalkozások kifejezetten népszerűek voltak, a gyerekek egymást váltották a Kerámia Festödében, ahol az általuk festett kerámiát ki is égették számukra. A gyerekek kifejezetten szerették a zoknibáb készítést, vagy éppen az öko-gőzhajók építését, utóbbiakat rögtön ki is próbálhatták a felállított medencékben. A fesztiválon bemutatkozott a Negyed új gyerekfoglalkoztatója, az októberben nyíló Herkules Műhely is: az új kreatív művészeti bázis célja, hogy évközben a hét minden napján lehetőséget biztosítson a gyermekes családok hasznos időtöltésére a Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

szamarful fesztival1

 

Több száz kisgyerek próbálhatta ki magát a páston a PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak felügyelet alatt, de rengetegen voltak kíváncsiak a pingpongra, jógára és a falmászásra is. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület által hozott állatok nagy népszerűségnek örvendtek, bár kétségkívül a gyerekek kedvence Pöri, a vietnámi törpemalac volt.

 

A Magyar Vöröskereszt sikeresnek értékelte az augusztus 23-ára szervezett véradást. Mint elmondták, az akción 75 emberélet megmentésére alkalmas vérmennyiség gyűjt össze.

 

A fesztiválon személyi sérülés, rendbontás nem történt. Minden meghirdetett programot megtartottak, sőt, a fesztivál szabad, spontán jellege miatt még új programok is születtek.

 

Forrás, fotók: ZSÖK

 

süti beállítások módosítása