Írj kritikát és utazz Japánba! - Pályázat

Mindent tudsz az opera világáról, és ezt szívesen meg is osztanád a világgal? Ismered a hazai és nemzetközi táncélet legjavát, és véleményed is van róla? Akkor jelentkezz a Fidelio.hu, a Színház.hu és a Magyar Állami Operaház közös kritikapályázatára!

Amennyiben még nem publikálsz rendszeresen egyetlen hazai nagy orgánumban sem, de szeretnéd, ha a véleményedet a szélesebb közönség is megismerné, nem kell mást tenned, csupán elküldened az általad legjobbnak ítélt kritikádat egy zenés színházi előadásról (opera, operett, musical) vagy egy táncprodukcióról október 1-ig a kritikapalyazat@fidelio.hu e-mail címre.

 

A határidőre beérkező szövegek közül öttagú zsűri választja ki azokat a szerzőket, akiktől az évad során folyamatosan várjuk a recenziókat az évad bemutatóiról.

 

ritika

 

A szerzők között minden hónapban kiosztjuk a Hónap kritikusa díjat, amely értékes jegyeket, bérleteket foglal magába az Operaház előadásaira, az évad végén pedig kiválasztjuk a pályázat fődíjasát, aki tudósítóként részt vehet a Magyar Állami Operaház 2015-ös japán turnéján, ezt követően pedig egy éven át kiemelt díjazású, állandó külsős szerzője lehet a Fidelio.hu-nak.

 

A zsűri tagjai: Papp Tímea újságíró, a Színházi Kritikusok Céhének tagja, Kézdi Beáta újságíró, kritikus, a Válasz.hu munkatársa, László Ferenc újságíró, kritikus, a Muzsika és a Revizor szerkesztője, Réz György újságíró, a Fidelio.hu főszerkesztője és Zsoldos Dávid zenekritikus, a Fidelio alapítója, a Magyar Zenei Tanács elnökségi tagja.

 

A levél tárgyába kérjük írja be mindenki, Kritikapályázat. Kérjük minden jelentkező küldje el egy írását, ami zenés színházi előadásról szól, lehet ez megjelent írás, vagy .doc formátumban csatolt fájl.

 

süti beállítások módosítása