A kolozsvári Viktor a 24. Országos Színházi Fesztivál vendége

A kolozsvári színház Silviu Purcărete által rendezett Viktor, avagy a gyermekuralom című előadása a legrangosabb romániai színházi seregszemlén vendégszerepel.

Az előadás október 25-én, szombaton este fél 9-től, valamint október 26-án, vasárnap este fél 7-től lesz látható a bukaresti Bulandra Színház Toma Caragiu termében. A Viktor, avagy a gyermekuralom elnyerte a 2013-as év legjobb előadásának járó UNITER-díjat.

„Az előadás egészén végighalad a realitás és fikció e furcsa kettőse, melytől a színpadi események nagyszabású vízióra emlékeztetnek. Purcărete rendezésének egyik erősége, hogy e »nagyság« mégsem hat eltúlzottnak, a stúdiótérben zajló események apró, precízen kidolgozott színészi gesztusokból állnak össze” – írja Lovassy Cseh Tamás az előadásról.

 

kamsz viktor avagy a gyermekuralom foto biro istvan-1889

 

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak Dragoș Buhagiar díszlet- és jelmeztervező, Vasile Șirli zeneszerző, Incze G. Katalin zenei munkatárs, valamint Albu István rendezőasszisztens voltak. Az előadásban Dimény Áron, Bogdán Zsolt, Kató Emőke, Varga Csilla, Albert Csilla, Vindis Andrea, Szűcs Ervin, Bíró József és Molnár Levente látható. Ida Mortemart szerepét ebben az évadban Györgyjakab Enikő veszi át Kézdi Imolától. 

 

A 24. Országos Színházi Fesztiválra október 24. és november 2. között kerül sor Bukarestben. A fesztivál főszervezője a Román Színházi Szövetség (UNITER), a fesztiválon bemutatott előadásokat  Marina Constantinescu színikritikus, a fesztivál művészeti igazgatója válogatta. A közönség harminc előadást láthat a fesztiválon, melyek az elmúlt évadban kerültek bemutatásra az ország különböző színházaiban.

 

 

süti beállítások módosítása