Utoljára látható a Korijolánusz!

Polgár Csaba és a HOPPart Társulat zenés-kortárs Shakespeare-adaptációja december 3-án 19 órától utolsó alkalommal látható a MU Színházban.

Az előadás számos nemzetközi fesztiválon sikerrel szerepelt, 2011-ben pedig a legjobb független színházi előadás kategóriában elnyerte a Színikritikusok Díját.

 

Ajánló a darab elé:

 

Időszámításunk előtt ötödik század. Caius Martius római hadvezér, miután egymaga OLAJBOGYÓ megtámadja az ellenséges Corioli RECESSZIÓ városát, és elfoglalja, ezért GŐG a rómaiaktól VOLSZKUSZOK megkapja a Coriolanus nevet. Úgy tűnik, fényes politikai pálya ARISZTOKRÁCIA áll előtte: konzullá választják. Ez volt ANYU anyja ANYU álma, és Coriolanus teljesíti. POZÍCIÓ De megtartania e pozíciót még egy napig sem sikerül.

„Gondolkodjatok! A gondolkodáson
Múlik most minden. Gondolkodjatok!”

 

hoppart kori foto futar erno

 

Kritikus szemmel a produkcióról:

 

 

„Az soha nem szándék, hogy valami azért legyen humoros, hogy könnyebb legyen. Amikor a Korijolánuszban az egyik szereplő kap egy sört, csöndben marad. És tényleg ilyenek vagyunk, ha van ingyen sör meg ingyen virsli, akkor senki nem nyitja ki a száját. Ha ezt megnézzük színházban, akkor vicces, de ha belegondolunk, akkor talán annyira mégsem az.”

(Hamlet-alkaton innen és túl – Interjú Polgár Csabával/ kortarsonline.hu)

 

"Nemcsak az ad okot rá – mármint a reményre –, hogy Polgár Csaba rendezésében a zenével bélelt megformálás flottul hordozza a kortársi tartalmat, vagyis erős közünk van mind a formához, mint a mondandóhoz, hanem az is, hogy színházi köznyelvként működik az a játékosság, amely a szerepek váltogatásától a rögtönzésnek tűnő pontos reakciókon át a szellemes és mozgékony fantázián át mindent magába ölel."

(Csáki Judit: Itt, most/Magyar Narancs) 

 

„A színészek játékában is van valami könnyedén megoldott pontosság, s egy-egy jellem egyénített bemutatásán túl az összjáték is friss energiákkal serkenti az előadást.”

(Sz. Deme László: Korijoli-effekt/Revizor)



Szereplők: Baksa Imre, Bánki Gergő, Barabás Richárd, Drága Diána, Friedenthal Zoltán, Herczeg Tamás, Jankovics Péter, Keresztény Tamás, Kiss Diána Magdolna, Szilágyi Katalin, Takács Nóra Diána, Terhes Sándor
Látvány: Izsák Lili, Borovi Dániel
Zenei munkatárs: Matkó Tamás
Szöveg: Bánki Gergely, Gáspár Ildikó
Rendező: Polgár Csaba

 

 

 

 

süti beállítások módosítása