Folk hétvégét rendez a Háromszék

A 25 éves Háromszék Táncegyüttes és Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa a Hagyomány évében Folk hétvégét szervez február 6-7. között Sepsiszentgyörgyön. Az esemény kiemelt vendége az Üsztürü zenekar és Nyitrai Mariann.

A Háromszék Táncegyüttes ünnepi programjainak keretében koncertsorozattal is várja a közönséget. A zenés estekre a társulat történetében meghatározó zenészeket, zenekarokat hívnak meg.

 

Az Üsztürü zenekar a ’90-es években volt a táncegyüttes kísérőzenekara, az Apám tánca című előadásban nyújtott közreműködésével pedig utat nyitott a táncszínház formavilága felé, amely mai napig meghatározza a Háromszék Táncegyüttes arcvonalát. Az együttes állandó tagjai: Moldován Horváth István (hegedű), Major Levente István (hegedű), Szász József Árpád (brácsa, cimbalom) és Szász Lőrinc (nagybőgő).

 

Uszturu3

 

Február 7-én, szombaton 19 órától a Heveder zenekarral és Nyitrai Mariannal együtt lépnek színpadra a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében. A koncert után 21 órától pedig táncház lesz az Üsztürü, a Heveder és a Folker zenekarokkal a színház előcsarnokában.

 

Az évad folyamán periodikusan cserélődő kiállításoknak ad otthont a Háromszék Táncstúdió (Új Stúdió). A Folk hétvégén jelmezkiállítás nyílik Furik Rita jelmeztervező és Henning János fotóművész összeállításában. A kiállításmegnyitóra február 6-án, pénteken 18 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdió – Új stúdió előterében, melyet követően 19 órától A banda című előadást lehet megtekinteni Könczei Árpád rendezésében ugyanott.

 

Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (telefonszám: 0267-312104, nyitva tartás: hétfő–csütörtök 11.00–16.00, péntek 11.00–13.00).

 

Forrás: Háromszék Táncegyüttes

 

 

süti beállítások módosítása